Siyasi partilerin vizyonu nasıl olmalı?

Siyasi partilerin kuruluş amaçları iktidar olmaktır. İktidar olmanın amacı ise ülkenin kalkınmışlık seviyesini yükseltmek, vatandaşları daha müreffeh kılmaktır. Daha eğitimli, daha bilgili, daha...

Siyasi partilerin kuruluş amaçları iktidar olmaktır. İktidar olmanın amacı ise ülkenin kalkınmışlık seviyesini yükseltmek, vatandaşları daha müreffeh kılmaktır. Daha eğitimli, daha bilgili, daha özgür, daha bağımsız, daha saygın bir toplum oluşturmak için çaba sarf etmektir. Son tahlilde her bireyin daha mutlu olmasını sağlamaktır.
Yine her siyasi parti, vatanın bölünmez bütünlüğü gibi devletin bekasını ilgilendiren konularda, aynı duyarlılığı göstermek durumundadır.
Temel bir varsayım olarak şunu kabul edelim: Siyasi partilerin nihai amacı topluma hizmettir ve bu hizmet toplumdaki her bireyin yararına göre şekillenecektir.
Haziran seçimleri ile Meclis’e giren dört partinin de nihai amaçlarının bunlar ve daha fazlası olduğunu düşünmek isterdim.

FARKLILIKLARIN NEDENLERİ
Peki, partilerin birbirlerinden bu kadar farklı görünmesinin altında hangi sebepler yatıyor? Bunu yöntem farklılıkları olarak açıklamak yeterli mi?
Toplumsal koşullar ve talepler partilerin doğmasına, büyümesine ya da yok olmasına sebep olur. Dolayısıyla, partilerin değerler dizisi, varlık nedenleri ile oluşuyor ve siyasiler buna göre hedef belirliyorlar. Meclis’teki dört partiye bakarak bunu anlamak mümkün.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Alimin uykusu cahilin ibadetinden daha üstündür! 27 Kasım 2023 | 367 Okunma Bir toplumun DNA testi: ENFLASYON... 20 Kasım 2023 | 254 Okunma Bugün ölen adaletti 13 Kasım 2023 | 316 Okunma Ülkeler ahlaksızlıktan çöker! 06 Kasım 2023 | 187 Okunma Ne mutlu Türk’üm diyene! 30 Ekim 2023 | 189 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar