Siyasal İslam’ın hedefi

Toplum olarak müşterek alanlar ve birleştirici platformlar oluşturmakla yükümlüyüz.Millet olmanın sorumluluğudur bu aynı zamanda… Ancak birlik beraberliği ve huzuru sağlayacak formülasyonlar oluşturmak, ezberlerin...

Toplum olarak müşterek alanlar ve birleştirici platformlar oluşturmakla yükümlüyüz.
Millet olmanın sorumluluğudur bu aynı zamanda… Ancak birlik beraberliği ve huzuru sağlayacak formülasyonlar oluşturmak, ezberlerin tekrarından ibaret değildir. Zira millet olmak, olmuş-bitmiş bir şey de değildir; sürekli olmakta olan bir dinamizmden bahsediyoruz.
Farklı kimliklerin ve inançların bir arada yaşandığı toplumlarda, çoğunluğun taleplerini merkeze alıp, demokratik hak ve özgürlükleri bu çerçevede belirlemeye kalkışmak, millet olma bilincine de darbe vurmaktır.
15 Temmuz sonrası yakalanmış birlik ve beraberliği, iktidar partisinin çok iyi kullanması ve kutuplaşmaları minimize etmesi gerekir. Çok açık ortada ki içeride ve dışarıda düşman eli boş durmayacak. Peş peşe yaşanan patlamaların ardından Ana Muhalefet Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırı, iç ve dış düşmanların bir iç savaş çıkarmaya niyetli olduklarını ortaya koydu.

İHTİYACIMIZ OLAN

Dini inançlar ve etnik kimlikler üzerinden siyaset, şer güçlerinin elini hep güçlendirdi. Nifak sokulacak alanlar olarak gördüler. Etnik kimlik üzerinden kavga veren PKK ile din devleti kurmak için darbeye kalkışan FETÖ arasında, aslında bir fark yok: Amaç ulus devlet olan Türkiye Cumhuriyeti'ni yıkmak. Bunun altını, son üç yazıdır ısrarla çiziyorum. Zira Cumhuriyet tarihinde ve öncesinde kendilerini İslam üzerinden tanımlayıp ve fakat bilerek ya da bilmeyerek bu vatana ve bu millete ihanet edenler çıkmıştır ve bundan sonra da çıkacaktır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Alimin uykusu cahilin ibadetinden daha üstündür! 27 Kasım 2023 | 377 Okunma Bir toplumun DNA testi: ENFLASYON... 20 Kasım 2023 | 256 Okunma Bugün ölen adaletti 13 Kasım 2023 | 319 Okunma Ülkeler ahlaksızlıktan çöker! 06 Kasım 2023 | 192 Okunma Ne mutlu Türk’üm diyene! 30 Ekim 2023 | 195 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar