Sayın milletvekilleri siz kimin vekilisiniz?

20 Ocak 2015: Başkanlık hırsı, başkanlık isteği parlamenter sisteme, yani mevcut nizama taban tabana zıttır.9 Mayıs 2015: Başkanlık federasyon demektir. Bu da Türkiye'yi bölünmeye götürecektir.5 Ocak 2016:...

20 Ocak 2015: Başkanlık hırsı, başkanlık isteği parlamenter sisteme, yani mevcut nizama taban tabana zıttır.
9 Mayıs 2015: Başkanlık federasyon demektir. Bu da Türkiye'yi bölünmeye götürecektir.
5 Ocak 2016: Milliyetçi Hareket Partisi başkanlık sistemine tümden karşı olup, parlamenter sistemin revize edilmesinden yanadır.
24 Mayıs 2016: Ancak başkanlık sistemi gibi dibi görünmeyen kuyudan su içmeye ne irademiz, ne de isteğimiz vardır. Bunun aksine bizi zorlamaya, yönlendirmeye, baskı altına almaya hiç kimse tevessül etmemeli, ilkelerimizi ve sözlerimizi yutmamızı (!) hiç kimse beklememelidir!
26 Mayıs 2016: Başkanlık sisteminin veya fiilen uygulansa da partili cumhurbaşkanlığının ileride aşırı bedellere mal olacağı bilinmektedir.
Yukardaki cümleler size ait Sayın Bahçeli… Size saygı duyan bir milliyetçi kardeşiniz olarak samimiyetle soruyorum: NE DEĞİŞTİ?!
Sayın Bahçeli, yardımcınız Mustafa Öztürk'ün ifadesiyle “içinize sinmeyen” bir şeyin altına imza atmak; şayet bu milletin geleceğini karartacaksa, çok daha kötü günlere bizi götürecekse; bu toprağın üstünde yaşayanlar kadar, altında yatanlar da sizden hesap soracaktır. Hiçbir neden, hiçbir menfaat, milletin haklarından daha kutsal olamaz.

GELELİM MİLLET MECLİSİ'NE

Bireyin, vatandaşı olduğu ülkeye kendisini ait hissetmesi gerekir. Bu duygu, ortak kaygılar ve ortak çıkarlar zemininde oluşur. Bir inanca, bir mezhebe, bir siyasi partiye, bir lidere aidiyet her şeyin önüne geçiyorsa, ortak kaygıdan bahsedilemez.
Ortak kaygıların, siyasiler tarafından vatandaşa ulaştırılamıyor olması en temel problemimizdir. Kitlelere verilen mesajlar, verilen sözler bütün vatandaşları kapsamalıdır. Belli bir seçmenin taleplerinin ya da hassasiyetlerinin tercih edilmesi, -bu çoğunluk da olsa fark etmez- modern devlet anlayışıyla çelişir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Alimin uykusu cahilin ibadetinden daha üstündür! 27 Kasım 2023 | 377 Okunma Bir toplumun DNA testi: ENFLASYON... 20 Kasım 2023 | 256 Okunma Bugün ölen adaletti 13 Kasım 2023 | 319 Okunma Ülkeler ahlaksızlıktan çöker! 06 Kasım 2023 | 192 Okunma Ne mutlu Türk’üm diyene! 30 Ekim 2023 | 195 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar