Sayın Bahçeli’ye samimi ifadelerimle…

Bilinçli bir tercih midir, tesadüf mü bilemem; ama bugünlerde tiranlığa ve ahlaksızlığa övgüsüyle ünlenmiş Makyavel'e özenici atıfta bulunmak, talihsiz bir açıklamadır.Filozof kral büyük...

Bilinçli bir tercih midir, tesadüf mü bilemem; ama bugünlerde tiranlığa ve ahlaksızlığa övgüsüyle ünlenmiş Makyavel'e özenici atıfta bulunmak, talihsiz bir açıklamadır.
Filozof kral büyük Frederik der ki: Halkların; huzuru ve bekasını temin etmek için anlaşmazlıkları uzlaştıracak hâkimleri, mülklerini düşmanlarına karşı korumak için koruyucuları ve en zeki en uygun en özgeci en hakkaniyetli ve en yiğit olanları kendilerini yönetmek üzere seçtiklerini söylemesi, Makyavel için pek uygun olmazdı.
Tabi bu durum Makyavelciler için de geçerli…
Evet, Devlet Bahçeli'nin, Makyavel'in “…fırsat kaçırılmayacak kadar güzeldir” sözünü alıntılaması büyük talihsizlik…
Şimdi soralım kendisine; neyin fırsatıdır bu?
Türkiye Cumhuriyeti tarihte ve bugün de, bizzat Türk iradesi tarafından yönetilmiyor muydu?
Parlamenter sistemin, terörle mücadelede gücü mü yetmedi?
Yoksa MHP ve AKP, milli iradeyi gerektiği gibi temsil mi edemedi?
Ya da rejim değişikliğinin fırsatı mı bu?!
Sayın Bahçeli, eğer bir fırsattan bahsedeceksek, 7 Haziran seçimlerinde, bu millet size bu fırsatı vermişti. AKP ve CHP kapınıza kadar geldi; lakin siz ne yaptınız, milli iradenin verdiği koalisyon görevini kâale dahi almadınız!
Şimdi söyleyin, o gün mü eğrisiniz bugün mü?
Sayın Bahçeli; eski yardımcınız Atilla Kaya'nın ifadesiyle, “…bırakın sahiplenmeyi, hatta söylemeyi, Türk sözünü duymaya bile tahammülü olmayana, Anayasadan Türklüğü çıkartmayı siyasi gayretlerinin baş hedefi gören” siyasetçilerle ortaklık kurmak fırsatçılık mıdır?”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Alimin uykusu cahilin ibadetinden daha üstündür! 27 Kasım 2023 | 378 Okunma Bir toplumun DNA testi: ENFLASYON... 20 Kasım 2023 | 257 Okunma Bugün ölen adaletti 13 Kasım 2023 | 321 Okunma Ülkeler ahlaksızlıktan çöker! 06 Kasım 2023 | 193 Okunma Ne mutlu Türk’üm diyene! 30 Ekim 2023 | 195 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar