On üç yıllık iktidarın marifeti!

Ülkemiz kan ağlıyor; hortlayan terör, şehit haberleri, medyaya yapılan saldırılar/tehditler, sosyal ağlardaki fütursuz ve bölücü paylaşımlar ve gerildikçe gerilen toplum; iktidarın beceriksizliğinin...

Ülkemiz kan ağlıyor; hortlayan terör, şehit haberleri, medyaya yapılan saldırılar/tehditler, sosyal ağlardaki fütursuz ve bölücü paylaşımlar ve gerildikçe gerilen toplum; iktidarın beceriksizliğinin resmidir.
Perşembenin gelişi çarşambadan belliydi.
***
AKP politikalarını iki başlık üzerinden okuyabiliriz:
İlki, içinden geldiği siyasal İslam anlayışıyla eğitimden dış politikaya varıncaya kadar geleneğin tüm kodlarıyla oynamak oldu.
Hiçbir eleştiriyi dikkate almadı.
Kendi tabanını tahkim etmek adına, hizipçi üslubunu giderek sertleştirdi.
Öyle ki sistemin bizatihi kendisi olmak üzere pek çok meseleyi, oluşturdukları din algısı üzerinden -ki bu algı özü ve kapsamı itibariyle ne kadar İslami ayrı bir konu- tartışmaya açtılar. Bu da beraberinde öncelikle samimi bir şekilde milli ve manevi değerlere sahip çıkan kitle ile kandırılmış ve bilgiye erişme isteği yüksek olmayan ama sayısal üstünlüğü olan kitlenin arasına nifak tohumları ekti. Sonrasında ise muhafazakâr-milliyetçi tabanın vitrin yüzü sayılabilecek bahsettiğim bu samimi kitle, Türkiye sağıyla-solu arasındaki köprünün belki de en önemli ayağı olacakken mevcut iktidarın takiyeci politikalarından tiksinerek kendini geri plana çekti. Ve bu çekiliş maalesef bahsettiğim köprülerin bizzat iktidarca sırf elindeki seçmenin başka yakaya geçme şansını elinden almak için bilerek yıktığı döneme denk geldi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Alimin uykusu cahilin ibadetinden daha üstündür! 27 Kasım 2023 | 377 Okunma Bir toplumun DNA testi: ENFLASYON... 20 Kasım 2023 | 256 Okunma Bugün ölen adaletti 13 Kasım 2023 | 319 Okunma Ülkeler ahlaksızlıktan çöker! 06 Kasım 2023 | 192 Okunma Ne mutlu Türk’üm diyene! 30 Ekim 2023 | 195 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar