Muhalefetin muhalefetsizliği!?

Türkiye seçimini yaptı. Meclis’teki üç muhalefet partisinin toplamından daha fazla oy alan AKP, dördüncü dönemini başlatmış oldu.Eğri oturup doğru konuşalım; iktidar partisinin başarısı...

Türkiye seçimini yaptı. Meclis’teki üç muhalefet partisinin toplamından daha fazla oy alan AKP, dördüncü dönemini başlatmış oldu.
Eğri oturup doğru konuşalım; iktidar partisinin başarısı çok net ortada.
Başarısız olan ve iktidarın başarısını bu denli parlatan, yıllardır iktidara değil de muhalefete talip olan muhalefet partileridir!
Bir parti devlet yönetimine talipse ve demokrasiden yanaysa, önce parti içi yönetimini en doğru ve en demokratik biçimde yapılandırmalıdır. Kurmaylarından teşkilatlarına partinin her kademesi siyasetin ve toplumun tüm katmanlarına hitap edecek şekilde oluşmalıdır. Genel seçimler bu yönetimin test edilmesinden ibarettir.
Köşe yazarları, entelektüeller halkın ölçütlerini ve eğitim düzeyini eleştirebilirler; fakat siyasi partilerin böyle bir lüksü olamaz. Siyasetçinin halkın eğitim düzeyine suç bulması büyük bir paradokstur. Zira eğitimsiz olduğu iddia edilen halktan oy alamamak daha büyük bir “eğitimsizlik“ ifadesidir.

LİDER YOKSUNLUĞU

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Alimin uykusu cahilin ibadetinden daha üstündür! 27 Kasım 2023 | 377 Okunma Bir toplumun DNA testi: ENFLASYON... 20 Kasım 2023 | 256 Okunma Bugün ölen adaletti 13 Kasım 2023 | 319 Okunma Ülkeler ahlaksızlıktan çöker! 06 Kasım 2023 | 192 Okunma Ne mutlu Türk’üm diyene! 30 Ekim 2023 | 195 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar