İlkel düşüncenin İslam’ı…

Başta kadınlar olmak üzere toplumun her kesiminden tepki alan “cinsel istismar düzenlemesi” geri çekildi. Kadınların ve çağdaş düşüncenin şimdilik zaferi!Neden böyle söylüyorum; zira geri...

Başta kadınlar olmak üzere toplumun her kesiminden tepki alan “cinsel istismar düzenlemesi” geri çekildi. Kadınların ve çağdaş düşüncenin şimdilik zaferi!
Neden böyle söylüyorum; zira geri çekilen önergenin tartışıldığı günlerde, ilahiyatçı bir fıkıh profesörü önergeyi canhıraş savunuyor; üstelik yüzyıllar öncesinin fetvalarını, günümüzdeki yanlış uygulamalara dayanak olarak sunuyor. Bakın ne diyor fıkıhçı profesör:
“Cumhuriyetten önce İslam hukukunun uygulandığı herkesin malumudur. İslam hukukuna göre, bir kız çocuğunun ergenlik çağı 12-15, erkek çocuklarının ise 15 yaştır. Halkımız bu hükme dayanarak, asırlardır bu yaşta çocuklarını evlendirmiş ve günümüzde devam etmektedir. Bunun tecavüzle ne alakası var? … Esasen devlet bu konuda, halkın dini inançlarını ve geleneğini dikkate almadan kanun çıkarmakla hata etmiştir. Kanunları çıkaranlar, halkın, ihtiyaçlarını, örf adetlerini dikkate almak durumundadır. Bizim halkımızın örfünü dikkate almadan, kanunlar, Avrupa halkının örflerine göre çıkarılınca (!) halkımızın asırlardır uyguladığı evlilikler kanun adamlarına takılınca, bu tür evlilikler tecavüz olarak adlandırılmaktadır.”
Bu ifadelerden sonra profesör, bu işin kökten halledilmesi için “evlilik yaşının uygulamaya göre yeniden düzenlenmesini” talep ediyor. Böylece kız çocuklarının 12 yaşından itibaren evlendirilebileceğini, hem geleneğe hem de dine dayandırmış oluyor!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Alimin uykusu cahilin ibadetinden daha üstündür! 27 Kasım 2023 | 377 Okunma Bir toplumun DNA testi: ENFLASYON... 20 Kasım 2023 | 256 Okunma Bugün ölen adaletti 13 Kasım 2023 | 319 Okunma Ülkeler ahlaksızlıktan çöker! 06 Kasım 2023 | 192 Okunma Ne mutlu Türk’üm diyene! 30 Ekim 2023 | 195 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar