Estetiksiz dindarlık!

Uyuş(tu­rul)muş bir İs­lam coğ­raf­ya­sı ile kar­şı kar­şı­ya­yız.İk­ti­dar­la­rı­nı ce­ha­let ve zor­ba­lık üze­ri­ne in­şa...

Uyuş(tu­rul)muş bir İs­lam coğ­raf­ya­sı ile kar­şı kar­şı­ya­yız.
İk­ti­dar­la­rı­nı ce­ha­let ve zor­ba­lık üze­ri­ne in­şa et­miş ar­sız ha­ne­dan­lar ya da ha­ne­dan özen­ti­si hü­kü­met­ler tüm İs­lam coğ­raf­ya­sın­da hâ­kim.
Yüz­ler­ce ko­ru­ma eş­li­ğin­de ge­zen bu yö­ne­ti­ci ta­ife­le­ri için va­tan­da­şın de­ğe­riy­se bir hiç.
Ör­nek mi is­ter­si­niz:
Ge­liş­miş ül­ke­ler­de de dep­rem olur, ölüm ve yı­kı­lan ev sa­yı­sı Müs­lü­man ül­ke­ler­le kı­yas­lan­dı­ğın­da son de­re­ce dü­şük­tür.
Av­ru­pa ül­ke­le­rin­de ma­den ve iş ka­za­la­rı yok de­ne­cek ka­dar az­dır; biz­de ise ocak­lar ve in­şa­at­lar her yıl yüz­ler­ce iş­çi­ye me­zar olur.
Tra­fik ka­za­la­rın­da kay­bet­ti­ği­miz in­san sa­yı­sı Av­ru­pa ile mu­ka­ye­se gö­tür­mez.
Her yıl tek­rar­la­nan hac iba­de­tin­de ezi­len-ölen ki­şi­le­rin sa­yı­sı ise be­lir­siz­dir.
Be­lir­siz­dir, çün­kü top­lu ölüm­le­rin ha­ri­cin­de, me­se­la Ha­cer-ül Es­ve­d’­e (Ka­ra Taş) el sü­re­yim der­ken ya da ta­vaf es­na­sın­da, sı­kış­ma-ezil­me teh­li­ke­si ge­çi­ren, o an­da ve­ya son­ra­sın­da ölen­ler de az de­ğil­dir.
Yi­ne hac ve um­re zi­ya­ret­le­ri­ni ya­pan­lar­dan bir kıs­mı­nın vi­rü­tik has­ta­lık­lar­la mem­le­ket­le­ri­ne dön­dük­le­ri de bi­li­nir.
Ül­ke­le­re gö­re ya­şam ka­li­te­si sı­ra­la­ma­sı­na ba­ka­lım:
İlk otuz­da bir ta­ne İs­lam ül­ke­si yok!
Tür­ki­ye, sek­sen ül­ke ara­sın­da el­li bi­rin­ci!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Alimin uykusu cahilin ibadetinden daha üstündür! 27 Kasım 2023 | 367 Okunma Bir toplumun DNA testi: ENFLASYON... 20 Kasım 2023 | 254 Okunma Bugün ölen adaletti 13 Kasım 2023 | 316 Okunma Ülkeler ahlaksızlıktan çöker! 06 Kasım 2023 | 187 Okunma Ne mutlu Türk’üm diyene! 30 Ekim 2023 | 189 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar