Er kişi niyetine!..

Ha­ya­tı ve ha­di­sa­tı bü­tün­lük­lü oku­mak ge­re­kir. Do­ğum, ya­şam ve ölüm; bu üç­lü­yü bir­bi­rin­den ayır­mak den­ge­le­ri...

Ha­ya­tı ve ha­di­sa­tı bü­tün­lük­lü oku­mak ge­re­kir. Do­ğum, ya­şam ve ölüm; bu üç­lü­yü bir­bi­rin­den ayır­mak den­ge­le­ri al­tüst ede­bi­lir.
Se­çi­min ar­dın­dan kim ki­min­le hü­kü­met ku­ra­cak tar­tış­ma­la­rı sü­rer­ken, Türk si­ya­se­ti­nin en önem­li fi­gür­le­rin­den bi­ri olan do­ku­zun­cuCum­hur­baş­ka­nı­mız Sü­ley­man De­mi­re­l’­i ah­re­te uğur­la­yı­ver­dik;  Al­lah rah­met ey­le­ye.
Ölüm sus­kun­dur. An­cak çok şey­ler söy­ler bi­ze. Han­gi mev­ki­de olur­sak ola­lım, ne ka­dar ya­şar­sak ya­şa­ya­lım er geç ken­di­siy­le bu­lu­şa­ca­ğı­mı­zı ha­tır­la­tır.
Mu­sal­la­da ya­tan Cum­hur­baş­ka­nı da ol­sa, na­ma­zı kıl­dı­ra­cak imam, hiç­bir un­va­nı kul­lan­ma­dan “er ki­şi ni­ye­ti­ne­” de­yip tek­bir al­dı­ğın­da, in­san­la­rı eşit­le­yen tek ger­çe­ğin ölüm ol­du­ğu­nu fark ede­riz.
Hz. Öme­r’­in yü­zü­ğün­de “Va­iz ola­rak ölüm kâ­fi­di­r” yaz­dı­ğı söy­le­nir. Muk­te­dir­le­re, yö­ne­ti­ci­le­re, si­ya­set­çi­le­re ne çok me­saj yük­lü­dür bu söz. Keş­ke her yet­ki­li par­ma­ğı­na böy­le bir yü­zük tak­sa!
Ga­rip bir çe­liş­ki ol­sa ge­rek, en ya­kın­la­rı­nı eliy­le top­ra­ğa bı­ra­kıp ge­len da­hi ölü­mü bir tür­lü ken­di­si­ne kon­dur(a)maz. Bi­lir ölüm­lü ol­du­ğu­nu, fa­kat “hak­kal ya­ki­n” me­sa­be­sin­de bir duy­gu ya­şa­maz, bel­ki de ya­şa­mak is­te­mez. İş­te tam da bu nok­ta­da inanç ile iman kav­ram­la­rı bir­bir­le­ri­nin ye­ri­ne kul­la­nıl­sa da fark­lı an­lam­lar içer­di­ği­ni söy­le­mek müm­kün.
İnanç­lı in­san çok­tur, la­kin ger­çek iman sa­hip­le­ri az­dır.

İMAN YA­ŞA­MA ÜS­LU­BU­DUR
İnanç, zih­ni ha­ya­tı­mı­zı her an­lam­da et­ki­le­yen, dav­ra­nış­la­rı­mı­za yön ve­ren en önem­li ve fa­kat en kar­ma­şık ol­gu­lar­dan bi­ri­dir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Alimin uykusu cahilin ibadetinden daha üstündür! 27 Kasım 2023 | 367 Okunma Bir toplumun DNA testi: ENFLASYON... 20 Kasım 2023 | 254 Okunma Bugün ölen adaletti 13 Kasım 2023 | 316 Okunma Ülkeler ahlaksızlıktan çöker! 06 Kasım 2023 | 187 Okunma Ne mutlu Türk’üm diyene! 30 Ekim 2023 | 189 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar