Eleştirmeyelim, öyle mi!..

“İs­lam dün­ya­sı­na ve din­dar ca­mi­aya yö­ne­lik eleş­ti­ri­ler­de bu­lu­nu­yor­sun; bar­da­ğın do­lu ta­ra­fı­na bak, gü­zel şey­ler de...

“İs­lam dün­ya­sı­na ve din­dar ca­mi­aya yö­ne­lik eleş­ti­ri­ler­de bu­lu­nu­yor­sun; bar­da­ğın do­lu ta­ra­fı­na bak, gü­zel şey­ler de gö­re­cek­sin; eleş­tir­me, ne ya­pıl­ma­sı ge­re­ki­yor­sa onu söy­le­” gi­bi ten­kit­ler alı­yo­rum.
Bu in­san­lar ara­sın­da hür­met et­ti­ğim ki­şi­ler de var.
Ül­ke­mi­zin ver­di­ği fo­toğ­raf­ta; akan ka­nı, zul­mü, hak­sız­lı­ğı, hu­kuk­suz­lu­ğu ve her gün sus­tu­rul­ma­ya ça­lı­şı­lan ba­sı­nı gör­me­yip, mu­ha­lif olan­la­ra en iyi ifa­dey­le “Bar­da­ğın do­lu ta­ra­fı­nı gör­mü­yor­su­n“ de­mek; he­le he­le ya­lan­la, if­ti­ray­la, ha­ka­ret­le, kü­für­le, teh­dit­le fark­lı dü­şü­nen­le­ri ber­ta­raf et­me­ye ça­lış­mak, bir akıl tu­tul­ma­sı de­ğil de ne­dir?
İti­raf ge­le­ne­ği­nin ol­ma­yı­şı ve ya­pı­lan her ten­ki­din özel­lik­le si­ya­si sa­ha­da fit­ne ola­rak al­gı­lan­ma­sı, din­dar si­ya­sal zih­ni­ye­ti eleş­ti­ri­le­re kar­şı di­renç­li kı­lı­yor ol­sa ge­rek.
Oy­sa eleş­ti­ri, ye­ni­len­me­nin ve ge­liş­me­nin ol­maz­sa ol­maz ko­şu­lu­dur.

YOL, MET­RO YAP­MAK BA­ŞA­RI MI?

İk­ti­da­rın yap­tı­ğı yol, met­ro, ca­mi, eği­tim, sağ­lık vb. hiz­met­le­ri ba­şa­rı ola­rak gör­mek si­ya­si­le­rin ve hü­kü­me­tin gö­rev ta­nım­la­rı­nı bil­me­mek de­mek­tir.
İk­ti­da­rın as­li gö­rev­le­ri­ni pro­pa­gan­da ara­cı ola­rak kul­lan­ma­sı na­sıl yan­lış bir tu­tum­sa ba­şa­rı­yı bu ic­ra­at­lar­da ara­mak da ay­nı şe­kil­de yan­lış­tır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Alimin uykusu cahilin ibadetinden daha üstündür! 27 Kasım 2023 | 367 Okunma Bir toplumun DNA testi: ENFLASYON... 20 Kasım 2023 | 254 Okunma Bugün ölen adaletti 13 Kasım 2023 | 316 Okunma Ülkeler ahlaksızlıktan çöker! 06 Kasım 2023 | 187 Okunma Ne mutlu Türk’üm diyene! 30 Ekim 2023 | 189 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar