Diyanet de mi kandırıldı?!

15 Temmuz sonrasında gerek Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın “kandırıldım” itirafı ve “milletten özrü”, gerekse iktidar cenahından aynı mealde yükselen sözler “Allah ile aldatma”...

15 Temmuz sonrasında gerek Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın “kandırıldım” itirafı ve “milletten özrü”, gerekse iktidar cenahından aynı mealde yükselen sözler “Allah ile aldatma” sözünün acı gerçeğini bir kez daha gözler önüne serdi. Hiç kırılmasın AKP'li yöneticiler, 15 yıldır süregelen “ehliyeti-liyakati dikkate almak yerine bizden olsun” tavrının sonucunu fiilen öğrenmiş oldular. Eşyanın tabiatındandır, haksızlık ve adaletsizlik eninde sonunda yapanı vurur.
Yüz binlerce öğrencinin, memurun, akademisyenin, emniyetçinin, subayın hakları zayi edildi, kimi hak ettiği işe alınmadı, kimi işten çıkartıldı, kimi hapse atıldı, kimi canına kıydı. İnsanlar kırıldı, incitildi, ötekileştirildi.
“Hukuk”, “hak” kelimesinin çoğuludur; hukuk çiğnendi.
İnsan hakları, Allah'ın sınırlarıdır (hududullah), Allah'ın sınırları çiğnendi.
Bu haklar tazmin edilmeden “özür” kurtarır mı sorusunu sayın Cumhurbaşkanı'na ve yetkililere buradan sormak isterim.

TABİAT BOŞLUK İSTEMEZ

15 Temmuz felaketinin siyasal, sosyal, ekonomik ve küresel boyutu tartışılıyor, tartışılmaya da devam edilecek. Umarız yeni mağduriyetler yaratılmadan, oluşan bütünlük bozulmadan, demokratik ve hukuk yapımızdan taviz verilmeden ve yapılan hatalardan ders çıkartılarak ülkemizin geleceği teminat altına alınır.
Tam da bu noktada kendini masaya yatırması gereken kurumlardan biridir Diyanet. Zira ne boşluklar bırakıldı ki dini duygular bu denli sömürüldü. Özellikle gençlerimizin zihinlerinde oluşan soru(n)ların kolayca bertaraf edileceğini söylemek zor. Mesele sadece FETÖ de değil, lütfen artık görülsün; bir yaşam dilimine hapsedilen, bir döneme kilitlenen, bir biçime indirgenen, akla aykırı hikâyelerle süslenen, bin yıl öncesinin fetvalarıyla yetinilen, insanlığın geldiği çizgiden uzak görüşler her yerde din adına haykırılıyor ve taban buluyor. Ve her geçen gün holdingleşen, ticarileşen ve siyasileşen din temelli örgütler büyüyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Alimin uykusu cahilin ibadetinden daha üstündür! 27 Kasım 2023 | 377 Okunma Bir toplumun DNA testi: ENFLASYON... 20 Kasım 2023 | 256 Okunma Bugün ölen adaletti 13 Kasım 2023 | 319 Okunma Ülkeler ahlaksızlıktan çöker! 06 Kasım 2023 | 192 Okunma Ne mutlu Türk’üm diyene! 30 Ekim 2023 | 194 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar