Dinden elinizi çekin…

Siyasal İslamcı zihin, sınır tanımıyor. Bu isimlerden biri, “Hz. Peygamber'in 16 Nisan'da evet çıkacağına dair hadisi var” diyerek, hadis uyduruyor! Keşke orada kalsa… Hızını alamıyor, “Allah...

Siyasal İslamcı zihin, sınır tanımıyor. Bu isimlerden biri, “Hz. Peygamber'in 16 Nisan'da evet çıkacağına dair hadisi var” diyerek, hadis uyduruyor! Keşke orada kalsa… Hızını alamıyor, “Allah, Türkiye'yi bu insanlığın anası olma kararı almıştır” (ne demekse!) deyip, Türkiye'yi övüyor mu, yeriyor mu, anlaşılması zor bir cümle kurarak, aklınca saf tuttuğu anlayışa Allah'ı da karıştırıyor. Anladık, kuldan utanmıyorsunuz, hiç değilse Allah'tan korkun ya hu…
Onlarca kez yazdım ama bu ifadeleri okudukça tekrar yazmak şart oluyor. Zira İslam, bu tür istismarcı kişi ve kuruluşların elinde oyuncak haline geldi.
“Ben, güzel ahlakı tamamlamak için gönderildim” diyen Peygamber yolu, siyasi bir tahakküm aracı olarak, her konuda kullanılmaktan kaçınılmadı.
Hırslarına yenilmiş zalim, zorba sultanların eliyle; hak, adalet ve merhamet dini, fanatizmin, cehaletin, gafletin inhisarına terkedildi. 20 Şubat tarihli yazımda bahsettiğim, 208 ülke arasında yapılan çalışmada, Kur'an'a ve İslami ideallere uygun yaşayan ülkeler arasında, ilk otuzda tek bir Müslüman ülkenin olmayışı, tam da bu zihniyet yüzünden değil mi?
Adaletle anılmıyorsanız; hak-hukuk konularında her vatandaşa tutumunuz aynı değilse; dini, bireyin, kendini inşa (oluş) alanı olarak değil de, ikbal ve hırslarınız doğrultusunda bir araç olarak görüyorsanız, ağzınızla kuş tutsanız, artık inandırıcı olamazsınız. En azından aklını çalıştıranlar, dindarlığın bu olmadığının farkındalar… Hadi bazı muktedirler, siyasetleri gereği pek çok yanlışa imza attılar. Ya siz, dini-diyaneti anlatanlar; “yolsuzluk hırsızlık değildir” gibi hüküm verenler, ya siz? Biliniz, bir kitle var ki, sizin bu tutumunuz yüzünden, dinden-diyanetten uzaklaştı.
Kutsalı, değerleri, siyasete bu denli malzeme yapmak, tarih boyunca kimin işine yaradı; biraz düşünün. Saltanatlarını sürenler göçüp gittiler. Olan dinin değerlerine oldu.

ZAMAN MAKİNESİ OLSA

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Alimin uykusu cahilin ibadetinden daha üstündür! 27 Kasım 2023 | 374 Okunma Bir toplumun DNA testi: ENFLASYON... 20 Kasım 2023 | 256 Okunma Bugün ölen adaletti 13 Kasım 2023 | 319 Okunma Ülkeler ahlaksızlıktan çöker! 06 Kasım 2023 | 192 Okunma Ne mutlu Türk’üm diyene! 30 Ekim 2023 | 194 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar