Cehaletten ihanete: Bir zihniyetin tezahürü

“Şimdi biz yeni bir devlet kuruyoruz, beğenin beğenmeyin, bu devletin kurucu lideri Tayyip Erdoğan’dır” buyurdu AKP’li Ayhan Oğan. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni yıkma ve yerine yeni devlet kurma talebi açıkça...

“Şimdi biz yeni bir devlet kuruyoruz, beğenin beğenmeyin, bu devletin kurucu lideri Tayyip Erdoğan’dır” buyurdu AKP’li Ayhan Oğan.
Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni yıkma ve yerine yeni devlet kurma talebi açıkça vatana ihanettir, anayasal suçtur.
Türkiye toprakları üzerinde yeni devlet kurmaya çalışan Ayhan Oğan, muhtemelen devlet, hükümet, yönetim sistemi gibi konu ve kavramlar hakkında bilgiye sahip olmadığı gibi, Türkiye Cumhuriyeti tarihine de vakıf değil. Bu bilgisizlik, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a şirin gözükerek siyasette yer edinebilme çabasıyla birleşince, ortaya Ayhan Oğan ve hadsiz açıklamaları çıkıyor. Bu açıklamaya en başta Sayın Cumhurbaşkanı tepki göstermelidir.
Şecaat arz ederken merd-i kıpti sirkatin söylermiş. Türkiye’de halen Türkiye Cumhuriyeti’nin temel kuruluş ilkeleri ile kavgalı bir takım marjinal zümreler, zararlı cemiyetlerin devamı niteliğinde faaliyet gösteriyorlar. Bu tip beyanatların temelinde yatan, Türkiye Cumhuriyeti ile olan ideolojik kavgaları. Özellikle son 30-35 yıldır bir takım bölücü azınlıklar ile şeriat devleti kurmak isteyen azınlıkların asgari müştereği Türkiye Cumhuriyeti düşmanlığı olmuştur. Ve maalesef son 15 yıllık dönemde bu tip marjinallerin şımartılması, PKK ve FETÖ’nün bu süreçten güçlenerek çıkmasıyla sonuçlanmıştır. Bu noktaya adım adım gelinmiştir. “Akil adamlar” ve “yetmez ama evet”çiler vasıtasıyla Türkiye Cumhuriyeti’nin adı, bayrağı, İstiklal Marşı tartışmaya açılmıştır. Terörle müzakere süreçleri başlatılmış, terörist başı için televizyonlarda methiyeler düzülmüştür. Sonuç? İşte bir aklı evvel, yeni devlet kuruyoruz diyebilmiştir.

ELİN OĞLU NELERLE UĞRAŞIRKEN

Zamanında akil adamlık(!) yapmış olan, AKP’nin eski MKYK üyesi olan Ayhan Oğan’a ait bu deli saçması fikirler, toplumda tabanı olmayan marjinal fikirlerdir. Ancak bir gerçek var AKP giderek marjinalleşiyor. Esasen AKP de bu durumun farkında; fakat dinamizmini kaybettiği için önleyemiyor. Birçoğunu başaramamış olsa da AKP’nin eskiden hedefleri vardı. Projeleri konuşulurdu, nasıl atılım yapılacak, bu tartışılırdı. Türkiye bir yıldır sadece 15 Temmuz’u konuşuyor. Üstelik 15 Temmuz’da destan yazdık diyen yöneticilerin birçoğu daha düne kadar Fetullah’a “Hoca efendimiz” diyen insanlar. Neyse…
Biz mesaimizin büyük çoğunluğunu 15 Temmuz’a ayırırken, elin oğlu yapay zekâ icat ediyor. Hatta o yapay zekâ, kendisine yüklenen İngilizce dilini konuşmayı bırakıp, kendine özgü dil oluşturuyor. Bir başka elin oğlu da insan embriyolarına yaptığı genetik müdahale ile kalp hastalığı taşıyan DNA’yı düzeltmeyi başarıyor. Birileri uzaya çıkıyor, birileri robot yapıyor.
Bizimkiler ne yapıyor? Yeni devlet kuruyorlarmış… Türkiye Cumhuriyeti’ni yıkıp bu topraklarda yeni devlet kurmak isteyene, 15 Temmuz’da, esas ve şerefli Türk askeri ile Türk Milleti ne olacağını gösterdi. Daha da anlamayan varsa Prof. Dr. Ümit Özdağ’a kulak versin:
“Türk Milleti, devletini, 30 Ağustos kanlı zafer süngüsünün ucunda kurdu. Yıkmak isteyen, Türk Milleti ve süngüsü ile yeniden karşılaşır.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Alimin uykusu cahilin ibadetinden daha üstündür! 27 Kasım 2023 | 377 Okunma Bir toplumun DNA testi: ENFLASYON... 20 Kasım 2023 | 256 Okunma Bugün ölen adaletti 13 Kasım 2023 | 319 Okunma Ülkeler ahlaksızlıktan çöker! 06 Kasım 2023 | 192 Okunma Ne mutlu Türk’üm diyene! 30 Ekim 2023 | 195 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar