Âlem aldatmaksa maksat!..

On üçüncü İslam Zirvesi, Türkiye’mizin güzide şehri İstanbul’da gerçekleşti. İslam İşbirliği Teşkilatı’nın temsilcileri bir araya geldiler. Toplantıda birlik beraberlik ve...

On üçüncü İslam Zirvesi, Türkiye’mizin güzide şehri İstanbul’da gerçekleşti. İslam İşbirliği Teşkilatı’nın temsilcileri bir araya geldiler. Toplantıda birlik beraberlik ve dayanışma adına pek çok mesaj verildi; ancak buradan bir şey çıkar mı, buna geçmeden önce şu soruları soralım:
- Müslüman liderler, İslam dünyasının içinde bulunduğu krizden gerçekten rahatsızlar mı ve sorumluluklarının farkındalar mı?
- Bu liderler, etnik ve mezhep kökenli ayrışmaların tavan yaptığı ve insanlarının değersizleştirildiği ülkelerinde; demokrasinin, özgürlüklerin ve en temel insan haklarının neşv-ü nema bulmasını gerçekten istiyorlar mı?
- Siyasal zihinden vazgeçtim; bu ülkelerde İslam dünyasının problemlerini fark etmiş, bunlar üzerine kafa yoran, çözüm üreten ve dünyayı doğru okuyan ciddi bir entelektüel çaba var mı?
- Hz. Peygamberin vefatıyla başlayan kavgaların ve ayrışmaların hâlâ “din” merkezli çözüleceğine inanmak rasyonaliteye ne kadar uygun?
Bu sorulara kolayca “evet” demek pek mümkün gözükmüyor. Ha keşke yanılıyor olsak. Öncelikle, üzerinde hiç durulmayan bir hususa değinmek gerekiyor. Çünkü liderlerin verdikleri görüntüyü, ne yeni dönem paradigmalarıyla anlayabilmek mümkün, ne de mensup oldukları İslam’ın ortaya koyduğu ilkelerle! 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Alimin uykusu cahilin ibadetinden daha üstündür! 27 Kasım 2023 | 374 Okunma Bir toplumun DNA testi: ENFLASYON... 20 Kasım 2023 | 256 Okunma Bugün ölen adaletti 13 Kasım 2023 | 319 Okunma Ülkeler ahlaksızlıktan çöker! 06 Kasım 2023 | 192 Okunma Ne mutlu Türk’üm diyene! 30 Ekim 2023 | 194 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar