AKP’nin din dili ve yansımaları!

On üç se­ne, tek ba­şı­na ik­ti­da­rı elin­de bu­lun­du­ran Ada­let ve Kal­kın­ma Par­ti­si bü­yük bir şans ya­ka­la­mış­tı. An­cak, top­lum­sal...

On üç se­ne, tek ba­şı­na ik­ti­da­rı elin­de bu­lun­du­ran Ada­let ve Kal­kın­ma Par­ti­si bü­yük bir şans ya­ka­la­mış­tı. An­cak, top­lum­sal bir­li­ğin gel­di­ği nok­ta­ya ba­ka­rak, bu fır­sa­tın na­sıl ber­ha­va edil­di­ği­ni gö­rü­yo­ruz. İk­ti­dar ya­pa­ma­dık­la­rın­dan ve yap­tı­ğı yan­lış­lar­dan so­rum­lu­dur.
De­mok­ra­si, öz­gür­lük­ler, in­san hak­la­rı kav­ram­la­rı­nı di­lin­den dü­şür­me­yen AKP; hu­ku­ku yok sa­ya­rak, ev­ren­sel de­ğer­le­ri göz ar­dı ede­rek, hat­ta vah­yin en te­mel “Al­la­h’­ın adı­nı boş ye­re ağ­zı­na al­ma­ya­cak­sı­n” il­ke­si­ne ay­kı­rı dü­şe­rek, mu­ha­lif olan kit­le­le­re de ken­di an­la­dık­la­rı din üze­rin­den ko­num bi­çe­rek, top­lu­mu ade­ta düş­man kamp­la­rı ha­li­ne ge­tir­di. Hiç­bir ko­nu de­ğer­ler üze­rin­den ko­nu­şu­la­mı­yor ar­tık. Mu­ha­le­fet da­hi di­li­ni, gay­ri ih­ti­ya­ri bu di­le uyar­la­mak zo­run­da ka­lı­yor.
Mil­let­ve­ki­li Yu­suf Ha­la­çoğ­lu­’nun “Biz eğer Sa­yın Bay­ka­l’­ı des­tek­le­miş ol­say­dık, AK­P’­nin ta­bi­riy­le ’din­siz bir par­ti­ni­n’ ada­mı­nı seç­ti­niz di­ye bi­ze yük­le­ne­cek­ler­di­” ifa­de­si; CHP’­li İh­san Öz­ke­s’­in, Ha­la­çoğ­lu­’nu “töv­be­ye­” da­vet et­me­si ve fet­va kay­nak­la­rı­na baş­vur­ma­sı; ha­ke­za Hür­ri­yet ga­ze­te­si­ne rö­por­taj ve­ren MHP Li­de­ri Dev­let Bah­çe­li­’nin, ga­ze­te­nin bas­tı­ğı fo­toğ­raf­ta elin­de çay bar­da­ğı ol­ma­sın­dan do­la­yı oruç tu­tup tut­ma­dı­ğı­nın sor­gu­lan­ma­sı ve ben­zer tüm tar­tış­ma­lar; si­ya­si, ah­la­ki ve di­ni id­rak dü­ze­yi­mi­zi or­ta­ya koy­du. Bel­ki de şöy­le de­mek ge­re­kir; on yıl­lar­dır ya­pı­lan din is­tis­mar­cı­lı­ğı­nın, ül­ke­yi, ak­lı­se­lim­den na­sıl uzak­laş­tır­dı­ğı­nı gös­ter­di.
Prof. Ha­la­çoğ­lu­’nun kur­du­ğu cüm­le­ye ta­kı­lan­lar esa­sı ka­çı­rı­yor­lar; CHP’­nin na­sıl bir par­ti ol­du­ğu de­ğil, ko­nu, ne­ler üze­rin­den si­ya­set ya­pıl­dı­ğı… Şim­di so­ra­lım:
AK­P’­nin böy­le bir id­di­ada bu­lun­ma ih­ti­ma­li yok muy­du?
Bü­lent Arın­ç’­ın ce­va­bı ne ka­dar inan­dı­rı­cı?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Alimin uykusu cahilin ibadetinden daha üstündür! 27 Kasım 2023 | 367 Okunma Bir toplumun DNA testi: ENFLASYON... 20 Kasım 2023 | 254 Okunma Bugün ölen adaletti 13 Kasım 2023 | 316 Okunma Ülkeler ahlaksızlıktan çöker! 06 Kasım 2023 | 187 Okunma Ne mutlu Türk’üm diyene! 30 Ekim 2023 | 189 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar