AK Parti tıkandı mı?

Türkiye’de siyaset, yönetim amacından giderek uzaklaşarak siyasal grupların çıkar mücadelesine dönüşmüş durumda...

Birbirine alternatif ideolojilerin yerini, birbirine alternatif üretim modellerinin aldığı günümüz dünyasında, Türkiye’de siyasetin köhnemiş ideolojiler üzerinden yürütülmesinin tek izahı seçmen kitlelerini manipüle etmek olabilir.

Partilerin ne yapacaklarının veya Türkiye için neyin yapılmasının doğru olduğunun konuşulmasından ziyade rakiplerin ne yaptıklarının veya Türkiye için ne yapılmasının yanlış olduğunun konuşulduğu verimsiz bir siyaset zemini hâkim kılındı. Bu zeminde mücadelenin ana unsuru, kendini değil rakibi tanımlamak olduğu için kavga kültürü yayıldı. Öyle ki 17 senedir iktidar olan AK Parti kavga edecek kimseyi bulamadığı noktada Eski Türkiye-Yeni Türkiye ayrımını icat ederek Türkiye’nin tarihiyle kavga etti.

Dünyadaki ekonomik-teknolojik ilerlemenin tüm ülkelere yayılmasını göz ardı eden bu saçma karşılaştırma Türkiye’yi gerçeklerden uzaklaştırdı. Başarının ölçütü olarak reel ekonomik veriler kullanılmazken, kitlelerin başarı tatminini sağlayabilmek için toplumsal dönüşüm vitrine konuldu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Alimin uykusu cahilin ibadetinden daha üstündür! 27 Kasım 2023 | 367 Okunma Bir toplumun DNA testi: ENFLASYON... 20 Kasım 2023 | 254 Okunma Bugün ölen adaletti 13 Kasım 2023 | 316 Okunma Ülkeler ahlaksızlıktan çöker! 06 Kasım 2023 | 187 Okunma Ne mutlu Türk’üm diyene! 30 Ekim 2023 | 189 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar