Acı gerçekleri gör!

Almanya'nın, toplantı izinlerini iptal etmesine tepkiler büyüyor. (Hollanda ve Avusturya da Almanya'nın izinde.)Bakan Nurettin Canikli, Almanya'nın, FETÖ'ye ve PKK'ya destek verdiğini, canlı yayında açıkladı.Almanya'nın...

Almanya'nın, toplantı izinlerini iptal etmesine tepkiler büyüyor. (Hollanda ve Avusturya da Almanya'nın izinde.)
Bakan Nurettin Canikli, Almanya'nın, FETÖ'ye ve PKK'ya destek verdiğini, canlı yayında açıkladı.
Almanya'nın aldığı bu karar ne kadar yanlışsa; hayırcılara oluşturulan korku ile birlikte; Meral Akşener'e, Prof. Ümit Özdağ'a, Sinan Oğan'a, Saadet Partisi Genel Başkanı'na yönelik tutum da; 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yapılacak olan mitinglere ve benzer yürüyüşlere getirilen yasak da, “Hayır” diyeceklere terörist yaftası da o kadar yanlış. Bu noktada kısaca söyleyeceğim şu; eğer siz, “hak” temelinde konuşuyorsanız, kendinizi politikalarınız kadar güçlü hissedersiniz! Ancak üzerinde durmak istediğim konu bu değil.
Konum, hükümetin, Almanya'nın teröre olan desteğini yeni mi anladı sorusu… Neden soruyorum bu soruyu:
Ekonomi Bakanlığı'nın veya Türkiye İstatistik Kurumu'nun internet sitesine girip, son 15 yılın ithalat ve ihracat rakamlarına lütfen bir göz atın. Almanya, Türkiye'nin en fazla dış ticarette bulunduğu ülkelerin başında yer alıyor. 2016'da en fazla ithalat yaptığımız ikinci ülke… 21.4 milyar dolarlık mal alarak, teröristlere destek veriyor dediğimiz ülkeye para kazandırmışız.
Bırakın özel kesimi bir yana; bizzat kamu kesimi ve hatta bakanlar, Başbakan ve dahi Sayın Cumhurbaşkanımız, Alman mallarını kullanıyor, Alman malı otomobillere biniyor. Üstelik o Alman malı otomobiller, milletin vergileriyle finanse ediliyor.
Hadi Alman malını almayalım diyelim; peki ne yapacağız?
Hepimiz çok iyi biliyoruz ki otomobil sektöründe, Almanlar, tartışmasız dünyanın en iyisi… Ama ikameleri yok değil. İkamelerini de, sözde soy kırımını meclislerinde kabul eden Fransızlar veya PYD'ye açıktan destek veren Amerikalılar üretiyor. Örnekler çoğaltılabilir.

LAF DEĞİL İCRAAT

Bu yaşananlar ilk değil. Zira devletler rekabet halindedir ve öne geçmek için çeşitli insanlık dışı yollara dahi başvurabiliyorlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Alimin uykusu cahilin ibadetinden daha üstündür! 27 Kasım 2023 | 377 Okunma Bir toplumun DNA testi: ENFLASYON... 20 Kasım 2023 | 256 Okunma Bugün ölen adaletti 13 Kasım 2023 | 319 Okunma Ülkeler ahlaksızlıktan çöker! 06 Kasım 2023 | 192 Okunma Ne mutlu Türk’üm diyene! 30 Ekim 2023 | 195 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar