İslam İşbirliği hikâyesi

Ülke içinde iyice sıkışan, Yahudi lobisi ve aşırı sağcıların desteğini arkasına almak isteyen ve ayrıca seçim kampanyası sırasında söz verdiği konuları icraata geçiren Trump, ABD...

Ülke içinde iyice sıkışan, Yahudi lobisi ve aşırı sağcıların desteğini arkasına almak isteyen ve ayrıca seçim kampanyası sırasında söz verdiği konuları icraata geçiren Trump, ABD Büyükelçiliği’nin Kudüs’e taşınması konusunu dile getirerek tüm tepkileri üzerine çekti. Başkan Trump’ın bu kararı, Ortadoğu’da ve dünya kamuoyunda pek çok devlet tarafından kınandı.

Filistin’de “Öfke Cuması” sırasındaki gösterilerde, yüzlerce Filistinli yaralandı. İsrail her türlü protestoyu, kuvvet kullanarak bastırma eğiliminde. Bu durum Filistinlilerin tepkisini her geçen gün daha da körükleyeceğe benziyor. Malum, bu gündemle 13 Aralık 2017’de İslam İşbirliği Zirvesi olağanüstü toplandı. Kâğıt üzerinde adı İslam İşbirliği olsa da, kuruluşundan bu yana ne kadar İslam İşbirliği’ni gerçekleştirdi, ayrı bir tartışma konusu. İslam İşbirliği Teşkilatı’nın (İİT) toplam üye sayısı 57 ancak hepsi zirveye katılmadı. 16 ülke lider düzeyinde iştirak etti. Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin katılımcıları, dışişleri bakanı düzeyindeydi. Zirvenin hemen sonrasında Suudi Arabistan Veliaht Prensi İsrail’e davet edildi.

Zirve sürerken, üye Suudi Arabistan, diğer bir Müslüman üye ülke Yemen’i vurdu! Çocukların da içinde bulunduğu 40’a yakın ölü olduğu söyleniyor. Demem o ki, işbirliği için bir araya gelinen saatlerde, bir Müslüman ülke diğer Müslüman ülkenin vatandaşlarını öldürüyordu! Dikkat çeken ama şaşırtıcı olmayan bir başka husus ise Suudi Arabistan medyası zirveyi görmedi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Alimin uykusu cahilin ibadetinden daha üstündür! 27 Kasım 2023 | 377 Okunma Bir toplumun DNA testi: ENFLASYON... 20 Kasım 2023 | 256 Okunma Bugün ölen adaletti 13 Kasım 2023 | 319 Okunma Ülkeler ahlaksızlıktan çöker! 06 Kasım 2023 | 192 Okunma Ne mutlu Türk’üm diyene! 30 Ekim 2023 | 195 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar