Elimizin körü olmak

Bazı sözler doğrudan kalbimize konar. Hayata oradan çırparız kanatlarımızı. Mesela yanılmıyorsam İmam Malik’e ait olan ve emaneti, mülkiyeti, tasarrufu bir çırpıda özetleyen şu söz:...

Bazı sözler doğrudan kalbimize konar. Hayata oradan çırparız kanatlarımızı. Mesela yanılmıyorsam İmam Malik’e ait olan ve emaneti, mülkiyeti, tasarrufu bir çırpıda özetleyen şu söz: "Allah'ındır. Benim elimdedir." Hayat çizgimiz. Ayrıntılarda patikamız, temelde ana caddemiz, meydanımız!

En başta şu kupamız ve içine doldurulmuş taşkın yanımız: ruhumuzla biz! Allah’ın, bizim elimizde…

Sorun şu ki: çoğumuz kendi elindekini göremez halde...

Bu da hep başkasının elindekilere göz dikmenin bize geri dönüşü, bizi gerisin geriye yolumuzdan döndürüşü. Elbette bunun böyle olmasında adaletsizliğin payı var. Haksız paylaşmanın, yani paylaşamamanın… Ve belki de o yüzden kendi elimiz böğrümüze saplanmış. Başkalarının ellerini görmekteyiz.

Halbuki elimiz; iyi bakarsak, parmaklarımızla çevrili o büyük ovamız; el ayamız bile güç ve kudretçe büyük imkanlar barındırıyor.

Her şey elimizin altında...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kitap okumak bizi bozar 28 Ağustos 2018 | 4.752 Okunma Senin şarkın ne? Veya türkün? 21 Ağustos 2018 | 3.580 Okunma Vicdan 14 Ağustos 2018 | 3.534 Okunma Yaz ve yazmak 07 Ağustos 2018 | 2.168 Okunma Biraz küselim 31 Temmuz 2018 | 2.275 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar