Yaz kızım aklına bın kere!

¦ 'Erkek ne kadar kıskanıyorsa, o kadar seviyor' diye bir şey yok. Sana ne kadar değer veriyor, sana kıyamıyor, ne kadar başına taç ediyorsa, işte seni o kadar seviyor. ¦ Fiziksel şiddet kadar psikolojik şiddet de...

¦ 'Erkek ne kadar kıskanıyorsa, o kadar seviyor' diye bir şey yok. Sana ne kadar değer veriyor, sana kıyamıyor, ne kadar başına taç ediyorsa, işte seni o kadar seviyor.
¦ Fiziksel şiddet kadar psikolojik şiddet de yakıcı/ yıkıcıdır. Üstelik sözel şiddet, gelecekteki fiziksel şiddetin avaz avaz habercisidir.
¦ Narsisist erkeğin temel özelliği, önce tüm iyi yönlerini kucağına atıp ardından küçük küçük işleyerek seni aşağıya çekmesidir.
Moralini bozarak başlar, sonra seni ne kadar eksik, hatalı ve gereğini yapmayan bir kadın olduğuna inandırarak ruhunu yerlerde sürükler.
Korkutur, onsuz bir halt olamayacağına inandırır. Kaç, sadece kaç!
¦ Bu iş; saçına, başına, kilona, bacağına eleştirilerle başlar.
'Sen anlamazsın', 'Sen karışma', 'Sus, konuşma', 'Aptal', 'O...pu' şeklinde devam eder. Haberin olsun.
¦ 'Alkollüydü', 'Sinirliydi', 'İş yerinde kötü bir gün geçirdi', 'Para sıkıntısı var', 'Babası dövmüş, annesi terk etmiş', 'Ama beni seviyor' gibi bahanelerle hiçbir şiddeti sebeplendirmeye kalkma. Adı üstünde, bahane bunlar.
¦ Alkol alınca dili değişen, ısrarcı tavır takınan, geçmişine saran, hakaret eden adamdan hemen uzaklaş. Sakın ha 'Aslında içmediğinde çok iyi insandır' deme çünkü bu onun gerçek yüzü.
¦ Bir erkeğin varlığı ve seninle beraber olmasıyla kimliğini onaylatacağın fikrinden çık.
¦ Korktuğun insanı sevemezsin; bunu da yaz kenara kızım.

KORKMA, UTANMA
¦ Aynadan al haberi.
Gözlerin ışıl ışılsa, yüzün gülüyor, cildin parlıyor, yüreğin mutlulukla coşuyorsa doğru ilişkidesin. Baktın ki; gözlerinin feri gitti, kalbinde ağrı, kendine bakasın bile yok, olduğun kadını sevmemeye başladın, hemen topukla. Artık aşkta değil ızdıraptasın.
¦ Terk etmekten, yüzleşmekten, çıkıp sana yapılan şiddeti haykırmaktan korkma, utanma. Kadınlara şiddetle sahip olmaya çalışan erkekleri ancak susmayarak susturabilirsin.
¦ Aciz değilsin, yalnız hiç değilsin. Gücüne güven.
¦ Kibirli, korkak, aslından uzak, kendine öfkeli, bencil, ezik, kavgacı, kıymet bilmez, dünyayı kendi etrafında döndüren adamları sevmeye yeltenme.
'Ben onu düzeltirim, yola getiririm' kafasına hiç girme. Emin ol ki düzelmeyecektir.
¦ Sevgi, şiddet değildir.
Sevgi, kıskançlık değildir. Sevgi hakaret etmez. Yaz kızım, bunları bin kere kafana yaz kızım...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Fenerbahçe cinsiyetçi ayrımcılığa dur diyor 15 Kasım 2018 | 4.317 Okunma Yağmur’un sınavı ve babasız kızlar... 14 Kasım 2018 | 6.249 Okunma Çağan Irmak’a ‘Issız adam’ sürprizi 12 Kasım 2018 | 4.469 Okunma Hazar Ergüçlü-Onur Ünlü çiftine çifte standart 08 Kasım 2018 | 3.958 Okunma Polisi aramayan da suça ortaktır! 07 Kasım 2018 | 3.845 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar