Demet Şener, karşısına iyi biri çıksın istiyorsa...

Kalemini tut tut bir yere kadar canım. Şu mis gibi güneşli günde kelimeleri özenle seçip kırmadan incitmeden Demet Şener'e bir-iki tavsiyede bulunmak isterim doğrusu. Kendisi zor bir boşanma geçirdi....

Kalemini tut tut bir yere kadar canım.
Şu mis gibi güneşli günde kelimeleri özenle seçip kırmadan incitmeden Demet Şener'e bir-iki tavsiyede bulunmak isterim doğrusu.
Kendisi zor bir boşanma geçirdi. Gözyaşlarını, hayal kırıklıklarını, yaşadığı çatışmaları ve sıkıntıları, buradan bakarak yüzde 100 bilmemiz imkansız.
Hele ki bir erkeği yıllarca hayatının merkezi yapmışsan, kendini yeniden merkezlemen kolay iş değil; öylece kalakalır insan.
Gönülden anlıyorum, iyi olmasını diliyorum... Ama... İşte geldi ama...

ACİLEN GERİ ÇEKİLMELİ
Demet Şener, İbrahim Kutluay'dan hâlâ boşanamadı besbelli. Dava bitti ama Demet Şener bitiremedi. Ki bilirim; insan bitiremediğinde, içi soğuyamadığında abartılı hareketlerde bulunur.
Mesela aşırı güler, aşırı eğlenir, aşırı tepkiler verir, aşırı mutluymuş gibi yapar, evlere sığmaz, Instagram fotoğraflarına fotoğraf demez, o açılış senin bu davet benim koşar, kendini göstermek ister...
Aslında iyi olmadığı halde 'İyiyim, ben iyiyim' deme çabasıdır bu... Oysa her gün, her an ve her durumda bomba gibi ve dimdik olma mecburiyetinde değiliz. İnsanız nihayetinde; kötü hissetme hakkımız var.
Demet Şener'in acilen biraz geri çekilmesi, yasını tutması, kalbini dinlemesi, yaralarını sarması, neyi ne için yaşadığını analiz etmesi, kabule geçmesi ve en önemlisi; en çok kendini sevmeye başlaması gerekir.
Geçmişte takılı kalmak, kızgınlıklarından kurtulamamak, daima diğerlerini suçlamak bir arpa boyu yol aldırmaz. Aldırmadığı gibi hayat yolunu açmaz.
Senelerce yaptım bu hatayı; o da yapmasın, onun için söylüyorum.
Hani şu, enerji-sinerji işleri yani.
Demet Şener; Prens Harry ile Meghan Markle'ın düğününden etkilenmiş olacak ki, o gün gelinlikli fotoğrafını takipçileriyle paylaşmış. Duyunca ben şok! Niye ki?
Resmen eski eşini fotoğraftan kırpmış ve iki kare gelinlikli pozunu yan yana kolajlayıp patlatmış.
Fotoğrafın altına da, 'Umarım bir gün benim de karşıma sevginin, emeğin, dürüstlüğün kıymetini bilecek, adam gibi sevecek biri çıkar' yazıvermiş. Dedim, eyvaah ve de ahhh!

DOSTLARI SİLKELEMELİ
Dedim, bu kadın fena kırgın ve aynı yerde takılı. Ardından yine Demet Akalın dosyasını açmış; "Artık susmayacağım, gerçekleri anlatacağım" cümlesiyle düelloya çağırıyor.
Oysa ki, eğer güzel kalbine göre bir ilişki istiyorsa, bambaşka davranmalı Demet Şener...
Yanındaki dostları da onu biraz silkelemeli, sallamalı.
Misal, ben Demet'in arkadaşı olsam ona şunları söylerdim:
Sen güzel, akıllı, sağlıklı, işi gücü olan, güçlü bir kadınsın. Lütfen geçmişi bırak artık.
Geçmişte gelecek yok canım kardeşim.
Önce kendini sev, kendini gör, kendinle baş başa kal bakalım. Git biraz uzaklara, dinlen, hayatta gerçekten ne istediğini sorgula. Belki bambaşka bir kadın çıkacak içinden; kalıplarında, ezberlerinde takılma.

KENDİNİ SEVERSEN...
Bütün hesapları kapat gitsin. Hayat, başkalarına kin tutarak harcanmayacak kadar kısa ve güzel.
Böyle açıklamalar yaparak, bu enerjilerde kalarak, hâlâ ona buna kurularak yeni, güzel, akıcı, sevgi dolu bir ilişkiyi çekemezsin.
Çünkü seni sevmek isteyecek adam senden korkar, çekinir, yanına yanaşamaz. Hatta seni sevmeye, tanımaya fırsat bile bulamaz.
Bir erkeğin varlığı ve yanında olması sayesinde kıymetli olacağını zannetmekten vazgeç. Sen zaten tek başına değerlisin; hayatına artılar katacaksa, seni ruhen yükseltecekse bir erkek elini tutsun. Olması gerektiğine inandığın için değil.
Kendini gerçekten sevmeye başladığın zaman diğerlerinin ne yaptığı, ne dediği seni gram ilgilendirmez. Sen sadece gününe, anına, yaşadığına ve yaşayacaklarına odaklanırsın. Lütfen yüreğindeki zehirleri, ispat savaşlarını, hırsları akıt ve kurtul.
Gelinlikli, sitemli, mesajlı fotoğraflar paylaşma. Yıllar yıllar önce yaşanmış olayların intikamının peşine düşme.
Bak o kişi hayatını kurdu, çocuğu ve kocası var. Böyle ancak çaresiz, hedefsiz, amaçsız görünürsün.
Yeter artık! Kendin için yaşamayı öğren.
Yenilenmediğin sürece eskide kalacak, mutsuz olacaksın.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Fenerbahçe cinsiyetçi ayrımcılığa dur diyor 15 Kasım 2018 | 4.317 Okunma Yağmur’un sınavı ve babasız kızlar... 14 Kasım 2018 | 6.250 Okunma Çağan Irmak’a ‘Issız adam’ sürprizi 12 Kasım 2018 | 4.469 Okunma Hazar Ergüçlü-Onur Ünlü çiftine çifte standart 08 Kasım 2018 | 3.958 Okunma Polisi aramayan da suça ortaktır! 07 Kasım 2018 | 3.845 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar