İzmir’in çılgın kızlarının 15 farkı

Taze sıkılmış ve süzülmüş portakal suyu, ananas suyu, biraz da greyfurt suyu, üzerine iki kaşık da organik mandalina reçeli ekle. Koy şıkır şıkır buzlu bardağa, birkaç dal da taze nane. Ohhh be!...

Taze sıkılmış ve süzülmüş portakal suyu, ananas suyu, biraz da greyfurt suyu, üzerine iki kaşık da organik mandalina reçeli ekle. Koy şıkır şıkır buzlu bardağa, birkaç dal da taze nane. Ohhh be!
Üç saatlik yoldan geldim, şu karşılama kokteylinden bir tane daha verirseniz içerim; sanırsınız çöllerden geldim. Ah pardon, 5N 1K'yı unuttum.
Geçen cuma sabahı Bodrum'dan arabama atladım, bizim İdilika'nın davetiyle, kuzeni Beliz Baran'ın doğum günü için hafta sonunu geçirmek üzere Özdere'deki Club Marvy'e geldim. Bilmeyenlere bilgi: Özdere, Kuşadası-İzmir arasında.

DİĞER KIZLARA DERS OLSUN
Ailesi İzmirli, kökeni Giritli olan İdilika yıllardır anlatır; "Ayşe bizim ailenin kızlarıyla, kuzenlerle tanışman lazım, böyle bir kız kafası olamaz" diye. Dedim fırsat bu fırsat.
İdilika'nın ailesi eşittir sayısız kuzen ve bu kuzenlerin hepsi kız. Kuzenlerinin çocuklarının da neredeyse tamamı kız. Böyle bir kadın hakimiyeti olamaz! Kuzenler tek tek doğum günü için otele gelmeye başladı. Hepsi ayrı tarz. Saçlar, kıyafetler, şen kahkahalar, muzır bakışlar, fırlamalıklar... Dikkatle kızları izliyorum. Bu arada oteli de tarif edeyim. Yeşillikler, ağaçlar, çiçekler içinde, sade, şık, patırtısız, iki kumsallı, leziz yemekli, personeli güler yüzlü, sergiler, caz konserleri, alternatif sanatçıların sahne aldığı pek hoş bir yer.
Ama bu yazının konusu ne doğum günü, ne de otel. İzmirli kızlarlaysan, sen zaten gerisini boş ver. Ben biraz diğer kızlara ders amacıyla şu iki günlük gözlemlerimle İzmirli kızlardan öğrendiklerimi yazmak istiyorum. Ki yazdıklarım az kalacak, yine de işin sırrı yüzde 100 açıklanamayacak ama olsun.
İşte o dillere destan, anlat anlat bitiremedikleri, 'aman dikkat' çektikleri İzmirli kızların farkı:
1- Google Earth'e 'kadında özgüven' yaz, şak diye İzmirli kızları gösterir. Öyle yalandan dolandan, kocadan, ortamdan değil; kandan damardan bir özgüvenleri var.
2- Mottoları; önce ben! Çocuğunu, kocasını, ailesini çok sevebilir, her detayı en ince ayrıntısına kadar düşünebilir ama İzmirli kızlar için önce kendileri gelir. Oksijen maskesini önce kendilerine takacak kadar akıllı onlar. Sanki bize bugüne kadar fedakarlık nişanı taktılar. Tabii ya.


YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Fenerbahçe cinsiyetçi ayrımcılığa dur diyor 15 Kasım 2018 | 4.324 Okunma Yağmur’un sınavı ve babasız kızlar... 14 Kasım 2018 | 6.254 Okunma Çağan Irmak’a ‘Issız adam’ sürprizi 12 Kasım 2018 | 4.473 Okunma Hazar Ergüçlü-Onur Ünlü çiftine çifte standart 08 Kasım 2018 | 3.962 Okunma Polisi aramayan da suça ortaktır! 07 Kasım 2018 | 3.848 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar