Obezitenin yol açtığı sağlık sorunları

Obezite bir hastalıktır. Duyduğunuz, bildiğiniz hemen hemen her kronik hastalıkla da yakından ilişkilidir. Global olarak her 3 yetişkinden birinin fazla kilolu olduğu günümüzde her 10 kişiden biride obezdir. Küresel olarak 5...

Obezite bir hastalıktır. Duyduğunuz, bildiğiniz hemen hemen her kronik hastalıkla da yakından ilişkilidir. Global olarak her 3 yetişkinden birinin fazla kilolu olduğu günümüzde her 10 kişiden biride obezdir. Küresel olarak 5 yaş altı 44 milyon çocuk da fazla tartılı ve obezdir. Üstelik çocukluk döneminden başlayan yetişkin obezitesinde hastalık ve ölüm riski yetişkinlikte görülen obeziteden daha yüksektir. Obezitenin fiziksel, psikolojik ve sosyal etkilerine yakından bakalım.

Tip 2 Diyabet
Yetişkinlik diyabeti olarak da bilinen tip 2 diyabet, obeziteye bağlı olarak gelişir. Zamanla bozulan glukoz toleransı alınmayan önlemler ile insüline bağımlı şeker hastalığına dönüşür. Yaşamınızı zorlaştırarak şeker hastalığı sonucu oluşabilen diğer sağlık sorunlarına da potansiyel artar.

Yüksek Tansiyon
Yüksek kan basıncı fazla kilonun neden olduğu sağlık sorunlarındandır ve fazla kilolarınızdan sağlıklı bir şekilde kurtulduğunuzda olumlu yönde gelişme gösterir. Bazı besinler tansiyonunuzun kontrol altına alınmasında da daha etkilidir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tatilde ne yiyelim? 10 Ağustos 2018 | 2.709 Okunma Selülitle başa çıkma yolları 24 Haziran 2018 | 113 Okunma Ramazandan sonra kilo almamak için ne yapmalı? 10 Haziran 2018 | 139 Okunma Hazımsızlıkla başa çıkma yolları 03 Haziran 2018 | 233 Okunma Kilo verdiren ramazan menüleri 27 Mayıs 2018 | 104 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar