Yoksa siyasal maneviyatları uyuşuyor mu?

Medeniyetlerin özü dindir… Huntington’un bu sözünü sadece medeniyetler değil siyasi partiler için de değerlendirebiliriz. “Liderlerin yaklaşık 5,5 saat süren görüşmesinin ardından ortak bir...

Medeniyetlerin özü dindir… Huntington’un bu sözünü sadece medeniyetler değil siyasi partiler için de değerlendirebiliriz.

“Liderlerin yaklaşık 5,5 saat süren görüşmesinin ardından ortak bir açıklama yapılarak, toplantının amaçları ve hedefleri, uzlaşma sağlanan konulara dikkat çekildi, ‘yarının Türkiye’sini inşa etmek için önemli bir adım atıldığı’ vurgusu yapıldı.”

Haberi okurken “yarının Türkiye’si” sözüne takıldım. Bu kadar hizbin içinden ortak uzlaşma, anlaşma, hedef ve karar nasıl belirlenecek? Yarının Türkiye’sine kafa karışıklığı mı karar verecek? Doğrusu verilen resimde bir olmamışlık halinin ötesinde bir acziyet hali de apaçık ortada.

***

Tarih toplumun kimyasına, buluşmaların ayrılmaların...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İstanbul’un geleceği Türkiye’nin geleceği demek 23 Mart 2024 | 192 Okunma Türkiye’yi taşıyacak düşünce kapasitesi nasıl gelişir? 16 Mart 2024 | 155 Okunma Amerika’nın mesajı 09 Mart 2024 | 160 Okunma Her şey yalanmış… 02 Mart 2024 | 224 Okunma Mekânın şerefini içinde oturanlar sağlar 24 Şubat 2024 | 127 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar