Küçük işler büyük etkiler…

Bazı şeyler var ki mahiyet itibariyle küçük çaplı eylemler olsa da insana çok faydalı gibi gelir. Yapıverirsiniz, olup bitti zannedersiniz. Ancak etkileri büyük olur. Yozgat Valiliğinin 18 dükkanı kapatma kararı...

Bazı şeyler var ki mahiyet itibariyle küçük çaplı eylemler olsa da insana çok faydalı gibi gelir. Yapıverirsiniz, olup bitti zannedersiniz. Ancak etkileri büyük olur. Yozgat Valiliğinin 18 dükkanı kapatma kararı buna iyi bir örnek teşkil ediyor. Açıklamadan anlaşıldığı kadarıyla son derece iyi niyetle alınmış bir karar. “Pancar hasadı nedeniyle çiftçi erkekler kazandıkları paraları gidip içkiye harcamasınlar, ailelerine harcasınlar…” Bu sözler bir babanın ya da amcanın evladına verebileceği bir tavsiye olabilir. Baba olarak hakkıdır da. Ancak bu gerekçeyle yapılan eylemin şehrin mülki amirinin üzerine vazife olmayan bir duyarlılık taşıdığını düşünüyorum.
Özelikle de OHAL süresinin uzatılmasının söz konusu olduğu, hükümetin OHAL kapsamının vatandaşın günlük hayatını etkilemeyeceğine dair teminatlar verdiği bir zaman diliminde.
OHAL kapsamına insanların (bize göre yanlış veya doğru) hayat tarzlarını etkileyecek kararların sokulmaması gerekir. Bu durum OHAL'in amacına uygun olmadığı gibi bu kapsamda yapılan mücadelenin ciddiyetine de halel getirir. Ayrıca hükümetin verdiği sözleri de boşa çıkartır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Mülâhaza etmek 20 Nisan 2024 | 231 Okunma Nükleer silahların gölgesinde 13 Nisan 2024 | 101 Okunma Düşünce tarzını değiştirmek 06 Nisan 2024 | 262 Okunma İsrail ordusunun yabancı askerleri 30 Mart 2024 | 376 Okunma İstanbul’un geleceği Türkiye’nin geleceği demek 23 Mart 2024 | 206 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar