Kadın neyle yaşar?

Kadınların en büyük başarısı kendine âşık etmek midir? Kadın her zaman rekabet, intikam peşinde mi koşar?

Kadınların en büyük başarısı kendine âşık etmek midir? Kadın her zaman rekabet, intikam peşinde mi koşar? Güçlü kadınlar genelde kötü “hanım ağalar”, “ kaynanalar”, “üvey anneler”, “metresler” midir? İstisnaları olsa da dizilerin kadın kahramanlarında en temel motivasyon kaynağı ya aşk ya da annelik… İş dünyası rekabetinde kadınlar gülünçleştirilerek veriliyor… Kadın profillerini farklı bir aks üzerine kuran diziler çok az. Kendi ayakları üzerinde duran, kendini ve başkalarını onarabilen, evlatlarını, yanlarında çalışanları okutan kadınlar, jimnastikten tekvandoya, satranca dünya çapında başarılı olan kadınlarımızın hikâyeleri neden dizilerde yer almaz?

Burada gözler ister istemez dizilere ve dizi yapımcılarına, yönetmenlere, senaristlere çevriliyor. Olayların akışı kadar karakterlerin biçimlendirilmesi büyük önem taşıyor. Dizilerdeki kadın karakterlerin sunumu büyük önem taşıyor. Burada büyük sorunlar olduğunu düşünüyorum. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Mülâhaza etmek 20 Nisan 2024 | 231 Okunma Nükleer silahların gölgesinde 13 Nisan 2024 | 101 Okunma Düşünce tarzını değiştirmek 06 Nisan 2024 | 262 Okunma İsrail ordusunun yabancı askerleri 30 Mart 2024 | 376 Okunma İstanbul’un geleceği Türkiye’nin geleceği demek 23 Mart 2024 | 205 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar