İç buhran gönüllüsü olmaya heves etmek

Bugünlerde yaşananları “tavşan kaç tazı tut” deyimi çok iyi özetliyor. Kendiliğinden sebep-sonuç ilişkisiyle, hayatın olağan akışı içinde oluşanlarla, toplumun her katmanında yer...

Bugünlerde yaşananları “tavşan kaç tazı tut” deyimi çok iyi özetliyor. Kendiliğinden sebep-sonuç ilişkisiyle, hayatın olağan akışı içinde oluşanlarla, toplumun her katmanında yer alabilen 'illegal ağlar' ve “iç buhran gönüllüleri” tarafından çıkartılan olayları ayrıştıramadığımız bir döneme girdik.

Kim kimdir? Kim kime hizmet ediyor? Kim nereden geldi ve nereye gidiyor?
Bu soruları daha fazla sormaya başladık. Özetle “oyun kurup-oyun bozma” klişesinin çokça kullanıldığı, 'herkesin kendi kurgusunun gerçekleştiğini' zannettiği bir dönemde ortak sözlerin ve olayların arka planını okumak zor.
Sözler ve eylemler artık görünenin ötesinde başka bir bütünün parçası haline gelmeye başladı.
Etrafıma baktığımda çapına, konumuna bakmadan herkes ülkeyi kendisinin yönettiğini zannediyor. Herkes legal yapılardan ziyade illegal yapılara dahilmiş gibi görünmeye hevesli. Gizemli ilişkiler, komplo analizleri, siyasetin zahirini yok sayan anlayışlar, bu ülkeye yarardan çok zarar veriyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İstanbul’un geleceği Türkiye’nin geleceği demek 23 Mart 2024 | 192 Okunma Türkiye’yi taşıyacak düşünce kapasitesi nasıl gelişir? 16 Mart 2024 | 155 Okunma Amerika’nın mesajı 09 Mart 2024 | 160 Okunma Her şey yalanmış… 02 Mart 2024 | 224 Okunma Mekânın şerefini içinde oturanlar sağlar 24 Şubat 2024 | 126 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar