Hristiyan fundamentalistler gibi konuşmak…

Biz ülke olarak kısa vadeli küçük hedefler ve adımları severiz. Duygularımız da bilgilerimiz de anlıktır. Dilimiz ve hafızamız da böylece her dem afazi geçirmiş gibidir. Kayıtlarımız...

Biz ülke olarak kısa vadeli küçük hedefler ve adımları severiz. Duygularımız da bilgilerimiz de anlıktır. Dilimiz ve hafızamız da böylece her dem afazi geçirmiş gibidir. Kayıtlarımız devamlılık içermeyen kısa notlar gibi. Bu notlara ilişkin bağlaç ifadeleri de adeta Hristiyan fundamentalistler gibi konuşanlar tarafından tamamlanıyor.

“Işid'le ideolojik ortaklıkları var bu nedenle Işid'i desteklediler” gibi akla ziyan bir tez ha bire pompalanmaya çalışılıyor. (Bu tezi ileri sürenler de bir dönem aynı iktidar çevrelerini ılımlı İslamcılar diye tanımlıyorlardı.) Selefilik hareketini, onların tekfire, ötekileştirmeye ve nefrete, öncelikle kendilerinden farklı İslami kesimlerden başladığı yok sayılarak 'Müslüman' ismi üzerinden yapılan yorumlar insanda Evangelist Hristiyanlar konuşuyor etkisi uyandırıyor.

Diğer tarafından objektif gerçekler yerine başka bir algı operasyonu da terörist tanımlaması üzerinden yapılıyor. Şiddete bulaşan herkesin terörist kabul edilmesi gerekirken Işid'e katılanlar terörist, PKK'ya katılanlar çiçek çocuk, hümanist muamelesi görüyor. Herhalde şehirde, dağda bahçe ekmek için silahlandırılmıyorlar. Bin kere söylersek belki gerçek olur savıyla “ideolojik yakınlık nedeniyle” Işid'e katılanları koruduğu iddia edilen Ak Parti hükümeti suçlanırken, PKK'ya katılımları teşvik eden HDP barışçı bir ses; silahlanma çağrıları da barış mesajı olarak sunuluyor. Bu arada bu dil üzerinden kendilerini Amerika'nın kontrolündeki bir sosyalizm hevesi içine atan gençlere, ezberlerini kontrol etmelerini tavsiye ederim.

Kafiri Müslüman dünyanın içinde arayan, hedef merkezine onları konumlandıran bir örgütle iktidar arasında kurulmaya çalışılan irtibat akla ziyan bir algı yanıltmasıdır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Mülâhaza etmek 20 Nisan 2024 | 230 Okunma Nükleer silahların gölgesinde 13 Nisan 2024 | 101 Okunma Düşünce tarzını değiştirmek 06 Nisan 2024 | 262 Okunma İsrail ordusunun yabancı askerleri 30 Mart 2024 | 376 Okunma İstanbul’un geleceği Türkiye’nin geleceği demek 23 Mart 2024 | 205 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar