Harp akademilerinde ne okutulacak?

Darbeciler hidayete mi erdi ki darbelerin bir daha olmayacağına inanılıyor.” Avni Özgürel darbelerle ilgili sorulan bir soruya böyle cevap vermişti. Hoş, bu sefer darbe yapanların “hidayete ermiş” takımdan...

Darbeciler hidayete mi erdi ki darbelerin bir daha olmayacağına inanılıyor.” Avni Özgürel darbelerle ilgili sorulan bir soruya böyle cevap vermişti. Hoş, bu sefer darbe yapanların “hidayete ermiş” takımdan çıkması da ayrı bir ironi oldu.
15 Temmuz gecesi o 9 saatte yaşananları tekrar tekrar anlatmaya gerek yok. Bu 9 saatten en az 500 filmlik birbirinden farklı açıları anlatan hikaye çıkar. Kuyruğu birbirine değmeyen binlerce tilkinin, iç içe geçmiş matruşka ilişkilerin haritası ise kısa sürede kolay kolay ortaya çıkacağa benzemiyor. Şu an gördüklerimiz buzdağının küçük bir parçası. İtiraflar bizi asıl merkeze götürmüyor. Birçoğu olan biteni tam mahiyetiyle ortaya çıkarmayan, detaylı ama öze dokunmayan bilgiler. Hala Yurtta Sulh Cihanda Sulh Konseyi'nin üyeleri kimdir, beyin takımı kimdir bilmiyoruz. Yapanların, yani uygulayıcıların neci olduğunu ve hangi örgüte mensup olduklarını öğrendik ancak planlayıcıların kimliği, hedefleri henüz ortaya çıkmadı.
Hüseyin Gülerce, 2012 yılında Darbeleri Araştırma Komisyonu'nda “Biz 28 Şubat'ta teslim olmaya hazırdık, Milli görüşçüler ve özellikle Erbakan sorun çıkardı“ diyerek 28 Şubat darbesi için O'nu suçlamıştı. 28 Şubat'ta Refahyol iktidarını devirmek isteyen askeri cuntaya teslim olmaya (burada teslim olmak, katılmak olarak da yorumlanabilir) hazır olan bir gücün şimdi kendisi tek başına darbe yapabilir mi sorusu üzerine çok düşünmek lazım.
Eğer değilse, diğer unsurlar kimler ve bu ittifakın amacı ne? Ne istiyorlar sorusunun peşinden gitmekte fayda var.
Diğer taraftan 1950'den bu yana TSK içinde örgütlenmiş üç ayrı darbeci gruptan söz ediliyor. Görünen o ki bir

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Mülâhaza etmek 20 Nisan 2024 | 230 Okunma Nükleer silahların gölgesinde 13 Nisan 2024 | 101 Okunma Düşünce tarzını değiştirmek 06 Nisan 2024 | 262 Okunma İsrail ordusunun yabancı askerleri 30 Mart 2024 | 376 Okunma İstanbul’un geleceği Türkiye’nin geleceği demek 23 Mart 2024 | 205 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar