Avrupa’nın ‘Bozkurt’ miti

İki hafta önce Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, “Bozkurtlar” olarak bilinen Ülkü Ocakları’nın faaliyetlerini yasaklayacaklarını söylemişti. İşin ilginç tarafı Fransa’da bu isimde bir dernek veya hareket mevcut değildi.

İki hafta önce Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, “Bozkurtlar” olarak bilinen Ülkü Ocakları’nın faaliyetlerini yasaklayacaklarını söylemişti. İşin ilginç tarafı Fransa’da bu isimde bir dernek veya hareket mevcut değildi. Yasaklanan veya kapatılan bir dernek olmadı. Ardından bu hafta içinde Avusturya’nın ‘Harika Çocuk’, ‘Mesih’ gibi lakaplarla anılan Başbakanı Sebastian Kurz siyasal İslam düşüncesinin fikri suçlar kapsamına alınacağını söyledi. Ve devamında gelen haberlere göre Almanya’da Hristiyan Birlik Partileri CDU / CSU’nun Ülkücü Hareketi yasaklamak için bir önerge vermesi bekleniyor. Bu önergenin gerekçesi, Ülkücü Hareketi’n “insan onuruna önem vermediği, biyolojik ırkçılık yaptığı ve antisemitik ve antiliberal olduğu, tüm bunların da demokrasi prensibiyle uyuşmadığı” gibi iddialar.

Almanya’da anayasal düzeni tehdit ettiği düşünülen hareketler “Anayasayı Koruma Dairesi” tarafından gözlem altında tutuluyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Batı’da İsrail spiritüel bir tutkuya dönüştürüldü... 27 Nisan 2024 | 18 Okunma Mülâhaza etmek 20 Nisan 2024 | 231 Okunma Nükleer silahların gölgesinde 13 Nisan 2024 | 101 Okunma Düşünce tarzını değiştirmek 06 Nisan 2024 | 262 Okunma İsrail ordusunun yabancı askerleri 30 Mart 2024 | 376 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar