SP - CHP ittifakı ve tartışılan adayların bilinmeyenleri

Saadet Partili arkadaşlar nezaket ziyaretine geldiler. Ziyaretçiler siyasetçi olunca haliyle sohbette siyaset oluyor. Hele aday listeleri yeni açıklanmış, dumanı üstünde tütüyorken...  Merak ettiklerimi sordum onlar da...

Saadet Partili arkadaşlar nezaket ziyaretine geldiler. Ziyaretçiler siyasetçi olunca haliyle sohbette siyaset oluyor. Hele aday listeleri yeni açıklanmış, dumanı üstünde tütüyorken...  Merak ettiklerimi sordum onlar da cevapladı. Özellikle eski DGM savcısı Albay Tanju Güvendiren’le ilgili duyduklarım beni bir hayli şaşırttı.  Sohbet aramızda kalmasın istedim, okurlarımızla paylaşma iznimi aldım.

Önce size kendilerini kısaca tanıtayım.

İstanbul 3. Bölge milletvekili adayı ve İstanbul Kadın Kolları Başkanı Nagehan Gül ASİLTÜRK,  İstanbul 2. Bölge milletvekili ve GİK üyesi Fatma Nevin GÖKÇE,  İstanbul 1. Bölge milletvekili adayı, Dicle ŞİT.

Saadet Partisi’nin CHP ile birlikte hareket etmesine tepkili bir kesim var. Saha çalışmalarında karşılaşıyor musunuz bu tarz bir tepkiyle?

Evet, küçük de olsa bir kesimin ittifaka tepkisi var. Ama doğal bir tepki değil medya etkili bir tepki. Biz parti olarak CHP ile işbirliği yapıyoruz, tıpkı geçmişte Erbakan Hoca’nın yaptığı gibi. CHP, ittifak görüşmelerinde bizden kimliğimizi bırakmamızı istemedi. Birlikte hareket etmek başka bir şey, kimliğini bırakmak başka bir şey.

Bunun yanında Cumhurbaşkanlığı için açtığımız stantlara gelen, farklı kesimlerden çok olumlu tepkiler aldık ve almaya devam ediyoruz. Bize “Sizinle fikirlerimiz uyuşmayabilir ama parti olarak siz ülkenin geleceği için ideallerinden vazgeçmeden de bir araya gelinebileceğini gösterdiniz.” diyorlar. Altı gün boyunca o kadar çok üye yaptık ki.

İmza sayısında hedefinize ulaştınız mı?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hatice Cengiz Suudi Arabistan’a gitmeye cesaret edebilir mi? 05 Kasım 2018 | 7.721 Okunma Çağla Şikel ve Arda Turan’la ilgili önerim… 13 Ekim 2018 | 3.996 Okunma İrem Derici yalnız değil… 09 Ekim 2018 | 3.361 Okunma Engellilikte cinsel eğitim ve mahremiyet 04 Ekim 2018 | 4.347 Okunma Gündeş Zarrab 27 Eylül 2018 | 5.464 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar