Kadir Demirel’in katili damadıdır ama….

Farkında mısınız bilmiyorum ama son zamanlarda sanki “öfkeli koca” dehşeti yetmezmiş gibi bir de “öfkeli damat” vahşeti eklendi. Ülkemizin “öfkeli erkekleri (!)” artık sadece eşlerini değil...

Farkında mısınız bilmiyorum ama son zamanlarda sanki “öfkeli koca” dehşeti yetmezmiş gibi bir de “öfkeli damat” vahşeti eklendi. Ülkemizin “öfkeli erkekleri (!)” artık sadece eşlerini değil, eşinin ailesini ve hatta en acısı da kendi çocuklarını hedef alıyor.

Kadir Demirel bir baba. Kızı Esma, kendisini arayarak eşiyle kavga ettiğinin bilgisini veriyor ve babasından yardım istiyor. Kadir Bey de siyasi fikri, ideolojisi ne olursa olsun her babanın yapacağı şeyi yapıp kızının yardımına koşuyor ve damadı tarafından öldürülüyor. Esma Karanfil yaralanıyor, çiftin küçük çocukları ise dedelerinin öldürülmelerine, annelerinin yaralanmasına, babalarının cinnetine tanık oluyor.

Kadir Demirel’in katili damadıdır ama  Esma’yı “Senin en yakınlarını öldürerek canını yakacağım!” diye tehdit eden ve şiddetli geçimsizliklerine rağmen kocasıyla aynı evde yaşamaya ikna eden aile büyükleri de sorumludur? Ortada bu kadar açık bir tehdit varken “eşleri barıştırma” gayreti neden Allah aşkına?

Yuvalar yıkılmasın diye kaç insanımız daha göz göre göre ölecek?

Hakikaten trajik bir tablo. Beni derinden yaraladı…  Kadir Bey’e rahmet, Esma Hanım’a şifalar, aileye de sabır dilerim. Allah kimseye göstermesin, göstermesin de bizim bir şeyler yapmamız lazım. Bu konuda özellikle Aile Kadın ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na çok iş düşüyor. Mesela; Milli Eğitim Bakanlığı’yla işbirliği yaparak ilköğretimden itibaren aile içinde eşlerin, çocukların ve akrabaların rolünün tanımı yapılabilir. Diyanet İşleri Başkanlığı’yla işbirliği yaparak Cuma Hutbeleri’nde erkek ve kadın ilişkilerinin nasıl olması gerektiği halka anlatılabilir.

Kadın, aile ve çocuk cinayetlerinin “Yine bir kadın cinayeti” manşetiyle verilmesi ve sonrasında somut adımlar atılmamasına cidden üzülüyorum. Ülkemizin başta PKK ve FETÖ olmak üzere zaten terör sorunu var. Ülkemizin bütünlüğünü tehdit eden kurum ve kişilerle mücadele etmemiz elzem, lâkin ilgili her kurumun kendi yetki sınırları içinde olduğu alanı öncelemesini istiyorum.

Ölümler için kimseyi sorumlu tutmuyorum ama her yaşanan trajedinin ardından yaptığımız tek şey öldürene lanet etmek. Bunu vatandaş da yapıyor; ben, devletimin bir şeyler yapmasını bekliyorum. Çok zor olduğunun farkındayım ama bu cinayetler eğitimle ve tedbirlerle  önlenebilir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hatice Cengiz Suudi Arabistan’a gitmeye cesaret edebilir mi? 05 Kasım 2018 | 7.721 Okunma Çağla Şikel ve Arda Turan’la ilgili önerim… 13 Ekim 2018 | 3.996 Okunma İrem Derici yalnız değil… 09 Ekim 2018 | 3.361 Okunma Engellilikte cinsel eğitim ve mahremiyet 04 Ekim 2018 | 4.347 Okunma Gündeş Zarrab 27 Eylül 2018 | 5.464 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar