Kadınlar Günü’nde kafama takılan sorular….

Bir Kadınlar Günü’nü daha geride bıraktık. Bu yıl kadın ölümlerine ve tecavüzlerine, din adına (!) dile getirilen kadına yönelik ayrımcılık söylemlerine isyan hâli hâkimdi. Aktiviteler...

Bir Kadınlar Günü’nü daha geride bıraktık. Bu yıl kadın ölümlerine ve tecavüzlerine, din adına (!) dile getirilen kadına yönelik ayrımcılık söylemlerine isyan hâli hâkimdi. Aktiviteler, yürüyüşler, kurumların kadın videoları vs. emek veren, gönül veren kadın ve erkeklere teşekkür ederim. Hakikaten duyarlılık üst sevideydi.

Kadınlara yönelik dini söylemlerin tavan yaptığı ve toplumda huzursuzluk yarattığı son günlerde Tayyip Bey’in itirazı oldukça önemliydi. Kendisine ayrıca teşekkür ederim. Umarım artık okurken ve dinlerken   utandığımız söylemler son bulur. 

 

Beni düşündüren  bir husus var; Tayyip Bey “N’oluyor?” demeseydi eğer, o zaman ne olacaktı? Millet olarak her sorunumuzun ille de Tayyip Bey tarafından onaylanması mı gerekiyor? Yetkililer harekete geçmek için neden ısrarla Cumhurbaşkanı’nı bekliyor?

Bu ve benzeri sorular kafama takılmıyor ve gelecek adına beni endişelendirmiyor değil.

 

Hazır, kafama takılıyor demişken; aklımı kurcalayan bir başka soru da Acun Ilıcalı’yla ilgili. Ben, Acun’un üretkenliğini, insanlığını severim. Fakat, bu yıl Survivor yarışma kadrosuna Nihat Doğan’ı dâhil etmesi beni hem şaşırttı hem hayal kırıklığına uğrattı.  

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hatice Cengiz Suudi Arabistan’a gitmeye cesaret edebilir mi? 05 Kasım 2018 | 7.721 Okunma Çağla Şikel ve Arda Turan’la ilgili önerim… 13 Ekim 2018 | 3.996 Okunma İrem Derici yalnız değil… 09 Ekim 2018 | 3.361 Okunma Engellilikte cinsel eğitim ve mahremiyet 04 Ekim 2018 | 4.347 Okunma Gündeş Zarrab 27 Eylül 2018 | 5.464 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar