İyilikle sanatın buluştuğu sergi…

Tanır, “Yeryüzü Doktoru” olarak sağlık hizmeti alamayan insanlara gönüllü olarak hizmet veriyor, aynı zamanda da çektiği fotoğraf kareleriyle seslerini dünyaya duyuruyor. İlk kişisel sergisinin...

Tanır, “Yeryüzü Doktoru” olarak sağlık hizmeti alamayan insanlara gönüllü olarak hizmet veriyor, aynı zamanda da çektiği fotoğraf kareleriyle seslerini dünyaya duyuruyor. 

İlk kişisel sergisinin açılışını yapmaya hazırlanan Elif Tanır’ı tanımanız için sizi kendisiyle ve dünyasıyla baş başa bırakıyorum.

 

Yeryüzü Doktoru olmayı neden istediniz?

Ben hekimliği seçerken hümanist düşüncelerle seçtim. Öncelik hep insanlardı, hiç menfaat güderek hizmet etmedim. Türkiye’de gönüllü olarak Doğuya giderek hizmete başladım. 20 senedir devletin her kademesinde hekimlik yaptım. Daha sonra fark ettim ki dünyamız sadece Türkiye’den ibaret değil, ümmet bilincini oluşturmak için tüm dünya insanlarını kucaklamak gerekiyor; Yaratanın bizden istediği hoşgörüyle din, dil ırk ayrımı yapmadan halka hizmet etmek... Bu felsefeyi de en güzel şekilde Yeryüzü Doktorları’nın yaşadığını gördüm kayıt oldum.

Afrika’da sizi en çok ne etkiledi?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hatice Cengiz Suudi Arabistan’a gitmeye cesaret edebilir mi? 05 Kasım 2018 | 7.721 Okunma Çağla Şikel ve Arda Turan’la ilgili önerim… 13 Ekim 2018 | 3.996 Okunma İrem Derici yalnız değil… 09 Ekim 2018 | 3.361 Okunma Engellilikte cinsel eğitim ve mahremiyet 04 Ekim 2018 | 4.347 Okunma Gündeş Zarrab 27 Eylül 2018 | 5.464 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar