İttifaklar, bütünleşmeler, aday adaylıkları…

Siyasi partilerin ittifak ve adaylık çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Bu yıl özellikle yakın siyasi çevremde dikkatimi çeken durum, aday adaylığındaki artış. Sosyal medya hesabımı her...

Siyasi partilerin ittifak ve adaylık çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Bu yıl özellikle yakın siyasi çevremde dikkatimi çeken durum, aday adaylığındaki artış. Sosyal medya hesabımı her açtığımda yeni bir arkadaşın / tanıdığın aday adaylığını görüyorum. Öncelikle hepsine başarılar dilerim lâkin bu işin biraz cılkı çıktı gibi geliyor bana.

Aday adaylığını açıklayan (istisnalar hariç) çoğu kişi  aday yapılmayacağını bildiği hâlde bunu bir titri olarak kullanmak için yapıyor. Elbette herkes tercihinde özgürdür ama iş öyle bir boyuta geldi ki, hakikaten donanımlı insanlar bu tabloya bakınca geri durmak zorunda hissediyorlar kendilerini.

 

Sanırım insanların siyaset dünyasından çevreleri genişledikçe “O yapıyorsa ben haydi haydi yaparım.” düşüncesi gelişiyor. Ve kişiler, kendi yeterliliğini başkalarının yetersizliğine göre belirliyor.

 

“Çatı Adayı” tanımı geçtiğimiz yıllarda (her ne kadar dünü hatırlamak istemeseler de) MHP ve CHP’nin, Tayyip Bey’e karşı blok oluşturması sonucu siyaset dünyamıza girdi. Ve başarısız oldu. Bu seçimde de olsa başarısız olacaktı.

 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hatice Cengiz Suudi Arabistan’a gitmeye cesaret edebilir mi? 05 Kasım 2018 | 7.721 Okunma Çağla Şikel ve Arda Turan’la ilgili önerim… 13 Ekim 2018 | 3.996 Okunma İrem Derici yalnız değil… 09 Ekim 2018 | 3.362 Okunma Engellilikte cinsel eğitim ve mahremiyet 04 Ekim 2018 | 4.348 Okunma Gündeş Zarrab 27 Eylül 2018 | 5.464 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar