Hollywodd’un kadınlarını kurtaracak Türk kadını kim?

Geçtiğimiz haftalarda dünya gündemi Hollywood’un ABD’li film yapımcısı Harvey Weinstein’in cinsel taciz ve tecavüz haberleriyle çalkalandı. Birçok ünlü kadın oyuncu itiraflarda bulundu...

Geçtiğimiz haftalarda dünya gündemi Hollywood’un ABD’li film yapımcısı Harvey Weinstein’in cinsel taciz ve tecavüz haberleriyle çalkalandı. Birçok ünlü kadın oyuncu itiraflarda bulundu, yaşadıklarını paylaştı vs.

“Nedir bu kadınların erkeklerden çektiği?” demeye kalmadan  en az 38 kadın daha  yönetmen James Toback tarafından cinsel tacize uğradığını itiraf etti.

Bu itiraflardan sonra anladım ki kadına  bu dünyada huzur yok arkadaş.

Weinstein olayından sonra ABD’li modacı Donna Karan  “Önce kendimize bakmalıyız. Dünyada kadınlara yönelik muameleye dikkatli bakmalıyız. Haiti, Afrika ya da gelişmekte olan ülkelerde kadınların durumu çok zor. Ülkemizde durum farklı. Bence durum kendimizi nasıl sunduğumuzla da alakalı. Biz ne istiyoruz? Tüm bu cazibe ve cinselliği öne çıkararak biz aranıyor olabilir miyiz?” açıklamasını yaparak arkadaşına sahip çıktı.

Yalnız tecavüzcü de olsa bir insana olunabilecek en kötü destek ifadeleriydi. Tecavüzcü bir adam için kadının kendisini sunmasına gerek yoktur, zira her hareketi sunum olarak görür. Değil dekolte, çarşaf giyseydi o oyuncular için hiçbir şey değişmezdi. Bunu dünya anladı da Karan nasıl algılayamadı hayret “Hastalıklı bir ruha sahip” dese daha anlaşılır olurdu.

Neyse, benim konuyu kaleme alışımın sebebi başka.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hatice Cengiz Suudi Arabistan’a gitmeye cesaret edebilir mi? 05 Kasım 2018 | 7.721 Okunma Çağla Şikel ve Arda Turan’la ilgili önerim… 13 Ekim 2018 | 3.996 Okunma İrem Derici yalnız değil… 09 Ekim 2018 | 3.361 Okunma Engellilikte cinsel eğitim ve mahremiyet 04 Ekim 2018 | 4.347 Okunma Gündeş Zarrab 27 Eylül 2018 | 5.464 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar