Ertuğrul Bey bence siz bu okula mutlaka gidin…

İSMEK bazı alanlarda akademik eğitimlere başladı, bunlardan biri de MODA…Biz de sizin için Mecidiyeköy’de bulunan Çolpan İlhan Moda Okulu’nu ziyaret ettik. Neler öğrendik neler…Önce okulun adından...

İSMEK bazı alanlarda akademik eğitimlere başladı, bunlardan biri de MODA…

Biz de sizin için Mecidiyeköy’de bulunan Çolpan İlhan Moda Okulu’nu ziyaret ettik. Neler öğrendik neler…

Önce okulun adından başlayalım. Çolpan İlhan’ı herkes sinema ve tiyatro kimliğiyle tanıyor ama kendisi aynı zamanda bir modacıydı. Kadir Topbaş’la okul arkadaşı olan Çolpan Hanım daha sonra da dostluklarını devam ettirmiş. Çolpan Hanım vefat edince oğlu Kerem Alışık,  Nişantaşı’nda yer alan moda atölyesindeki makinelerini ve tasarladığı kıyafetleri İSMEK’in Moda Okulu’na verir.  Okulun adı da o günden sonra Çolpan İlhan Moda Okulu olur. 

Okulun bir yöneticisi var; genç, akıllı ve müthiş donanımlı bir kadın. O kadar çok şey biliyor ki inanın öğrendiklerimi yazmaya kalksam birkaç ay sürer. Sadece kadın modası da değil erkek modasıyla ilgili de çok şey öğrendim. 

Laf aramızda öğrendiklerimden birini Ertuğrul Bey’e sordum bilemedi. Sen kalk o kadar şey bil ama erkekler smokini ilk olarak nerede giymiş bilme… Bu sebeple Ertuğrul Bey’e, Çolpan İlhan Moda Okulu’na bir uğramasını şiddetle tavsiye ediyorum.

Evet, yöneticimiz Nilay GÜNER’in anlatımıyla Moda okuldan bahsedelim biraz. Okul, giyim alanında temel yeterliliğe sahip olan her yaşta erkek ve kadın öğrencilere açık.  İSMEK kendi bünyesinde modelistlik, stilistlik vs. kurslarından mezun dahi olsa sınavsız öğrenci almıyor. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hatice Cengiz Suudi Arabistan’a gitmeye cesaret edebilir mi? 05 Kasım 2018 | 7.721 Okunma Çağla Şikel ve Arda Turan’la ilgili önerim… 13 Ekim 2018 | 3.996 Okunma İrem Derici yalnız değil… 09 Ekim 2018 | 3.361 Okunma Engellilikte cinsel eğitim ve mahremiyet 04 Ekim 2018 | 4.347 Okunma Gündeş Zarrab 27 Eylül 2018 | 5.464 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar