Başörtülü kadınlar neden rahatsız…

Ramazan ayında farklı arkadaş gruplarıyla görüşmelerimizde sık sık gündeme gelen bir mevzu var. Özellikle başörtülü kadınlar, başörtülü genç kızların Ramazan ayında sokakta...

Ramazan ayında farklı arkadaş gruplarıyla görüşmelerimizde sık sık gündeme gelen bir mevzu var.

Özellikle başörtülü kadınlar, başörtülü genç kızların Ramazan ayında sokakta çok rahat bir şekilde yemek yemeleri ve sigara içmelerinden rahatsızlık duyuyorlar. “Ne oluyor bu genç kızlara, eskiden yoktu böyle şeyler, bu konuya değinir misin?” talebi üzerine yazıyı kaleme almaya karar verdim. Elbette kolay bir mevzu değil, olayın yanlış anlaşılmasını da arzu etmem. Kimse kimsenin yemesinden içmesinden rahatsız değil. Veya kadınlar arasında bir ayrıştırma da söz konusu değil. Sadece önceki yıllara nazaran başörtülü kadınların değişen davranışları söz konusu... Bunu konuşacağız. (Mevzuya erkek hocaların dâhil olmamasını özellikle rica ediyorum. Bırakın, bir meseleyi de kadın kadına konuşalım.)

Konuyla ilgili düşüncelerimi ben de yazacağım ama öncesinde başörtülü ve başörtüsüz 30’lu ve 20’li yaşlarda iki grup kadınla yaptığım küçük araştırmamın sonucunu paylaşmak istiyorum. Meseleyi birkaç soru üzerinden irdeledim. 

“Başörtülü bir kadının Ramazan ayında sokakta rahat bir şekilde yemek yemesi veya sigara içmesi sizi rahatsız eder mi?”

20’li ve 40’lı yaş grubundaki başörtülü kadınların %99’u “Rahatsız eder.” cevabı verdi. Yalnız burada bir parantez açmak istiyorum. Bir restoranda yemek yiyen kadın profilinden kimse rahatsız olmuyor. Elinde sigarası veya hamburgeri kalabalık içinde gezerek yiyen kadın profiline itiraz var.

“Neden özellikle başörtülü kadının yemesi rahatsız ediyor?” diye sordum ve verilen cevapları birkaç başlıkla özetledim:

- Çünkü başörtülü kadınların model olması gerekiyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hatice Cengiz Suudi Arabistan’a gitmeye cesaret edebilir mi? 05 Kasım 2018 | 7.720 Okunma Çağla Şikel ve Arda Turan’la ilgili önerim… 13 Ekim 2018 | 3.995 Okunma İrem Derici yalnız değil… 09 Ekim 2018 | 3.356 Okunma Engellilikte cinsel eğitim ve mahremiyet 04 Ekim 2018 | 4.340 Okunma Gündeş Zarrab 27 Eylül 2018 | 5.461 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar