Başörtülü kadınların hapiste olması kimin suçu?

Geçmiş dönemdeki başörtü yasağı ile söylenen sözleri hatırlattıktan sonra bugün başörtünün serbest olduğunu ama ortada bir tuhaflık olduğunu yazıyor. Diyor ki, “…Malûm...

Geçmiş dönemdeki başörtü yasağı ile söylenen sözleri hatırlattıktan sonra bugün başörtünün serbest olduğunu ama ortada bir tuhaflık olduğunu yazıyor. Diyor ki, “…Malûm operasyonlar çerçevesinde elleri kelepçelenip gözaltına alınarak tutuklanan çoğu başörtülü 17 bin kadın hapiste. Yeni doğum yapmış genç anneler ile beraberlerinde, 150 kadarı bir yaşın altındaki 700’e yakın çocuk da cezaevinde.

Bu garabeti daha da katmerleyen bir durum ise, bakanlar ve milletvekilleri başta olmak üzere, AKP’li başörtülülerin, hemcinslerine reva görülen bu muameleler karşısındaki duyarsızlığı. Ve minel-garaib... Tarihte benzeri görülmemiş bir hal...

Kâzım Bey; bakanları, milletvekillerini ve Ak Partilileri “duyarsızlıkla” itham etse de başörtülü bir kadın olarak dün üzerinden bugünün istismarına itirazım var.

FETÖ soruşturmaları yüzünden mağdur olanların yanına sadece başörtülü olduğu için kadınları ekleyemezsiniz.  Temiz suyu bulandırmaktan başka hiçbir şey değildir bu. Başörtüsü masumiyet karinesi değildir.

Bugün FETÖ yüzünden suçlu veya suçsuz hepsinin tek sorumlusu GÜLEN’dir. Annelerin gözyaşına sebep olan, insanların hayatlarını alt üst eden, bizi bize vurduracak kadar gözü dönen kişidir GÜLEN.

Bununla birlikte, geçmişi cımbızlayarak önümüze sunmak da nedir? Sanki başörtü yasağında Gülen bizim derdimizle çok dertlenmiş gibi... Sanki “İktidarla ters düşmeyin, başörtü teferruattır, çıkarın.” talimatını veren Gülen’in kendisi değil gibi... Sanki insanlara din üzerinden dinde asla yeri olmayan, ikiyüzlülüğü tavsiye eden, kendisine mensup olan askerlere “Eşleriniz başlarını açsın, evinizde alkol alın, namaz kılmayın.” vs. talimatlarını veren Gülen değil gibi... “Müslüman, dilinden ve elinden emin olunan kişidir.”  Ama bugün adam öyle bir yapı oluşturmuş ki, yıllarca tanıdığınız insanın masumiyetine kefil olamıyorsunuz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hatice Cengiz Suudi Arabistan’a gitmeye cesaret edebilir mi? 05 Kasım 2018 | 7.721 Okunma Çağla Şikel ve Arda Turan’la ilgili önerim… 13 Ekim 2018 | 3.996 Okunma İrem Derici yalnız değil… 09 Ekim 2018 | 3.361 Okunma Engellilikte cinsel eğitim ve mahremiyet 04 Ekim 2018 | 4.347 Okunma Gündeş Zarrab 27 Eylül 2018 | 5.464 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar