Türkiye’nin ilk uluslararası modeli Öykü Baştaş: Ne çirkin ördek yavrusuyum ne de kuğu!

Dev markalarla çalıştı, yurtdışındaki moda haftalarında büyük övgü topladı ama çok istediği halde henüz Türkiye’den teklif almadı. Değişen güzellik anlayışının...

Dev markalarla çalıştı, yurtdışındaki moda haftalarında büyük övgü topladı ama çok istediği halde henüz Türkiye’den teklif almadı. Değişen güzellik anlayışının iddialı yüzü, içini Hürriyet Pazar’a döktü.


Yaşlılar gibi konuşmak istemiyorum...

Ama her şeyin başı, aile ve eğitim. Nasıl bir aileden geldiğin, ailenin seni nasıl yetiştirdiği ve aldığın kültür, her şeyi belirliyor.
Öykü Baştaş bu açılardan sağlam. 10 numara!
20 yaşında, dünya tatlısı bir kız.
İşini, hakkını vererek yapanlardan.
Çalışkan, disiplinli.
İçmimarlık eğitimi alan bir model. Hem de bizim ilk uluslararası modelimiz.
Gucci ve Burberry için podyumlara çıktı. Londra ve Paris Moda Haftaları’nda yer aldı, şimdi de New York Moda Haftası’na hazırlanıyor. Ama Öykü Baştaş, güzel Türkiyemizde, hep çirkin diye eleştirildi. Türk insanına, özellikle de Türk kadınına bir türlü kendini beğendiremedi. “Nasıl olur da, o kadar güzel kız varken, Öykü seçildi” dediler.
O ise bunlara güldü geçti.
Klasik güzellik anlayışını
yıkan biri Öykü.
Bence güzel, çok güzel.
Ama ondan daha önemlisi, çok zeki ve her şeyin farkında.
Gelin onu yakından tanıyalım...

* Sen bu ülkenin ilk süper modelisin. Gucci, Burberry gibi markaların defilesinde yer alan ilk Türk mankenisin. Nasıl bir hikâyen var? Kimsin, nesin?

- (Gülüyor.) Modayla pek alakam yok aslında benim. Benim için sadece kendimi ifade etme biçimi... Gündelik hayatımda asla marka giymem, pahalı giysilerim yok. Pazardan giyinirim, ikinci el giyinirim. Aslında ne giydiğim çok da umurumda değil. Ama model olmak ve bu şekilde dünyayı dolaşmak, çocukluk hayalimdi. Farklı yüzler arayan bir ajansın ilanını gördüm. Başvurdum...

*  Dur dur, en baştan anlat...

- Çocukluğum Büyükçekmece’de, bahçeli, mutlu bir evde geçti. Doğayla iç içe... Üçüzüz biz. Harika bir çocukluğumuz oldu. Üç köpeğimiz, dört kedimiz vardı. Kendimi bildim bileli ata bindim.

*  Anne-baba?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ne kadar kaçarsak kaçalım bir gün kendimizi annemize benzerken buluruz! 15 Eylül 2019 | 668 Okunma Bugün vizyona giren ‘Kız Kardeşler’ filminin yönetmeni Emin Alper: Erkekler, kadınları dizginleyemediklerini anladıkları noktada onları öldürüyorlar! 13 Eylül 2019 | 221 Okunma Hepimize örnek olsun 12 Eylül 2019 | 325 Okunma Yazıklar olsun! Masum bir can daha gitti 11 Eylül 2019 | 152 Okunma Rap’çiler susmadılar! 10 Eylül 2019 | 486 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar