Türkiye Eskrim Federasyonu Başkanı Murat Atalı aradı

Kendisi aynı zamanda İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde öğretim görevlisi. Eskrim sporuna gönül ve emek vermiş biri. Özellikle de bu sporun kızlar arasında giderek yaygınlaşmasında ve elde edilen...

Kendisi aynı zamanda İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde öğretim görevlisi. Eskrim sporuna gönül ve emek vermiş biri. Özellikle de bu sporun kızlar arasında giderek yaygınlaşmasında ve elde edilen başarılarda katkısı büyük.

İki gün üstü üste yazdığım Alanya’daki eskrim antrenörünün cinsel istismar vakası onu çok üzmüş. Sadece bir sporcu olarak değil, bir baba olarak da çok üzmüş. İlk günden babayı arayıp, her türlü desteği vermeye hazır olduğunu belirtmiş.

Olaya şöyle bir açıklık getirmek isterim.

Söz konusu sanık antrenör, Gençlik ve Spor Müdürlüğü’ne bağlı görev yaparken Alanya’da kulüp antrenörlüğüne atanıyor. Şu an tabii bunlar dondurulmuş vaziyette. Ama 2011 ve 2016 arasında milli takıma sporcu gönderdiği için 20011-2016 yılları arasında milli takım kamplarına çağrılmış. Son iki yıldır ise çağrılmamış.

Atalı, bunun altını çizmemi istedi. Haklı. Çünkü böyle olumsuz bir vakayla eskrim sporunun yara almasını istemiyor. Ben de zaten bu meseleyi, toplumsal bir mesele olarak ele almaya çalıştım. Yoksa eskrim sporuyla bir sorunum yok. Tam tersine kadınların, kızlarımızın başarısını sonuna kadar destekliyorum.

Benim derdim, bu ülkede cinsel istismarın önüne geçebilmek ve suçluların caydırıcı cezalar alabilmesini sağlamak...

SİVRİSİNEĞİN SOKTUĞU YER NİÇİN KAŞINIR?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ne kadar kaçarsak kaçalım bir gün kendimizi annemize benzerken buluruz! 15 Eylül 2019 | 669 Okunma Bugün vizyona giren ‘Kız Kardeşler’ filminin yönetmeni Emin Alper: Erkekler, kadınları dizginleyemediklerini anladıkları noktada onları öldürüyorlar! 13 Eylül 2019 | 223 Okunma Hepimize örnek olsun 12 Eylül 2019 | 329 Okunma Yazıklar olsun! Masum bir can daha gitti 11 Eylül 2019 | 156 Okunma Rap’çiler susmadılar! 10 Eylül 2019 | 488 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar