Panzehir Yenikapı Ruhu

Arada üzerimize üzerimize gelse de, Türkiye'nin güvenliği ve şu son dönem yaşadığımız olaylar gündemin tepesinde. Onlarla yatıp kalkıyoruz. 12 tane sorum vardı. Yazdım da size, "Kime sorayım" diye....

Arada üzerimize üzerimize gelse de, Türkiye'nin güvenliği ve şu son dönem yaşadığımız olaylar gündemin tepesinde. Onlarla yatıp kalkıyoruz. 12 tane sorum vardı. Yazdım da size, "Kime sorayım" diye. Çoğunluğu verdiği isim, Mete Yarar oldu. Ben söz dinlerim, teybimi aldım, yanına gittim. Son dönemin öne çıkan güvenlik politakaları uzmanı Mete Yarar'a sordum.

Hürriyet

Bu darbeyi kim planladı? Yani emri kim verdi? Fetullah Gülen mi?

- Hayır sadece FETÖ’nün yapabilmesi mümkün değil. Bir üst akıl var.

Hah geldik işte o üst akla... Allah aşkına bize söyleyin, kimdir, nedir o?

- Şu anda bilmiyoruz ama 5 yıl sonra ortaya çıkacak...

Nasıl yani?

- Şu anda üst aklın kim olduğunu ispatlama şansına sahip değiliz ama 5 yıl sonra Suriye’de ve Irak’ta kim daha büyük çıkar sağlamışsa, üst akıl kim anlayacağız.

Peki sizce o üst akıl, bir devlet mi, bir kurum mu?

- Devlet, başka türlü olamaz...

ABD mi, CIA mı, nedir?

- ‘Bir istihbarat örgütü’ açıklaması yetmez. Devlet organizasyonu olmadığı müddetçe, bu kadar büyük bir projeyi bir istihbarat örgütü gerçekleştiremez. Henüz ‘Bunu ABD yaptı’ demek şansına da sahip değiliz ama ABD’nin bu darbede yaşananlarla ilgili muhakkak bir istihbaratı vardı. Ben aksi iddiaları reddediyorum.

Birden fazla ülke mi?

- O da olabilir. Bazen de ülkeler, başkalarının arkasından bir takım şeyleri gerçekleştiriyorlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ne kadar kaçarsak kaçalım bir gün kendimizi annemize benzerken buluruz! 15 Eylül 2019 | 669 Okunma Bugün vizyona giren ‘Kız Kardeşler’ filminin yönetmeni Emin Alper: Erkekler, kadınları dizginleyemediklerini anladıkları noktada onları öldürüyorlar! 13 Eylül 2019 | 227 Okunma Hepimize örnek olsun 12 Eylül 2019 | 333 Okunma Yazıklar olsun! Masum bir can daha gitti 11 Eylül 2019 | 160 Okunma Rap’çiler susmadılar! 10 Eylül 2019 | 493 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar