Önceki gece, 158'inci kadın erkekler tarafından katledildi!

İsyan etmemek mümkün değil! 158'inci kadın da katledildi.Ve sonu da geleceğe benzemiyor.Üniversiteli kız öğrenciler bile mezun olurken (ODTÜ mezuniyeti) "Öldürülmedik, mezun olabildik!" diye pankart taşıyor.Bundan daha...

İsyan etmemek mümkün değil!

158'inci kadın da katledildi.
Ve sonu da geleceğe benzemiyor.
Üniversiteli kız öğrenciler bile mezun olurken (ODTÜ mezuniyeti) "Öldürülmedik, mezun olabildik!" diye pankart taşıyor.
Bundan daha acıklı ne olabilir.
10 yaşındaki kızım bana soruyor, "Türkiye'de kızlar trenle tek başına sehayahat edemezmiş, tek başına tatil yapamazmış, öyle mi?"
"Hayır tabii ki yapabilirsin!" diyorum ama ya gerçekten birkaç yıl sonra "Tek başına tatile çıkmak istiyorum" derse n'aparım diye üç buçuk atıyorum. Bunları aklımdan geçirirken Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonları (TKDF) Başkanı Canan Güllü'den bir mail geldi. Federasyon olarak istedikleri önlem paketinin maddelerini sıralıyordu. 20 maddeyi size hap gibi yazıyorum... Yarın da bu konuya devam edeceğim.

Aile Bakanlığı'nın adının değişmesini istiyorsunuz... Neden?
-Çünkü daha önce adı zaten Kadın Bakanlığı'ydı. AKP bir manevrayla "kadın" sözcüğünü yok etti. Aslında kadını ailenin içine katarak, kadının bireyliğini yok etmeye çalıştı.
Bu kadar tantanaya rağmen tahrik, iyi hal indirimleri neden kaldırılmıyor?
-Bu sorunuzun cevabı, Nahide Topuz kararında yatıyor. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, biliyorsunuz aile içi şiddeti önleyemediği gerekçesiyle Türkiye'yi tazminata mahkûm etmişti. 25 Mart'ta Avrupa Konseyi bir karar daha aldı. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ne kadar kaçarsak kaçalım bir gün kendimizi annemize benzerken buluruz! 15 Eylül 2019 | 669 Okunma Bugün vizyona giren ‘Kız Kardeşler’ filminin yönetmeni Emin Alper: Erkekler, kadınları dizginleyemediklerini anladıkları noktada onları öldürüyorlar! 13 Eylül 2019 | 226 Okunma Hepimize örnek olsun 12 Eylül 2019 | 330 Okunma Yazıklar olsun! Masum bir can daha gitti 11 Eylül 2019 | 157 Okunma Rap’çiler susmadılar! 10 Eylül 2019 | 488 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar