Bizler ikiyüzlü, iki bacaklı, yalnız yaratıklarız

Bu da oldu... Patrick Harris, Michael C. Hall’dan sonra Yılmaz Sütçü’yle birlikte ben de Hedwig oldum. Hedwig de kim diyeceksiniz? Rolling Stones dergisine göre, ‘Hedwig ve Angry Inch’, gelmiş geçmiş en büyük rock...


Bu da oldu...

Patrick Harris, Michael C. Hall’dan sonra Yılmaz Sütçü’yle birlikte ben de Hedwig oldum.

Hedwig de kim diyeceksiniz?

Rolling Stones dergisine göre, ‘Hedwig ve Angry Inch’, gelmiş geçmiş en büyük rock müzikallerinden! Hedwig de onun başkahramanı. LGBTİ’ler için bir ikon.

Çünkü “Cinsiyet nedir? Var mıdır? Gerekli midir” sorularını tartışıyor. Hayat boyu aradığımız o ‘diğer yarımız’dan söz ediyor, var mıdır öyle bir diğer yarımız meselelerine dalıyor.
“Yok birbirimizden farkımız, gay, lezbiyen, biseksüel, trans, hepimiz insanız!” diyor.

Ama aynı zamanda ikiyüzlü, iki bacaklı ve yalnız yaratıklarız!

Yalan mı?

İşte Yılmaz Sütçü de, söz konusu oyunu Amerika’da izleyip etkileniyor ve Türkiye’ye getirmeye karar veriyor. Tabii telif haklarını öyle kolay vermiyorlar ama Yılmaz, Türkiye’deki transların durumunu anlatan bir mektup yazıyor ve bu dönemde böyle bir oyunun oynanmasının önemini anlatıyor. Veeeee ikna ediyor. Birkaç gün önce de ‘Hedwig ve Angry Inch’in galası vardı. Bu röportaj için ikimiz de Hedwig olduk Yılmaz Sütçü’yle. Ama Hedwig olmak öyle kolay değil, MAC’in deneyimli makyaj uzmanlarının yaptığı makyaj iki saat sürüyor. Hedwig’in kendisi olmak zor ama kıyafetlerini giymek hiç değil. Anladınız, çok eğlendik bu çekimler sırasında.

Hürriyet

Seni tanıyabilir miyiz?

-Ben Yılmaz Sütçü. Oyuncuyum. Tiyatrocuyum. Müzikal manyağıyım. Şu anda da hayatımın müzikalinde oynuyorum.

İyi de Yılmaz kimsin, nesin, nereden geldin?

-İstanbul’a Ankara’dan gelmiş bir İzmirliyim ben. 1978, İzmir doğumluyum. Kendimi bildim bileli tiyatrocu olmak istedim. Sahnede olmak istedim. Müzikaller beni büyülüyordu. Gözlerimi kapatıp, sahnede olmayı hayal ediyordum. Lisede yerel bir radyoda, radyo programcılığı yaparken şarkı söyleyebildiğimi fark ettim. İleride müzikallerde oynayacaksam bu müzik meselesine ağırlık vermem gerekir diye düşündüm.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ne kadar kaçarsak kaçalım bir gün kendimizi annemize benzerken buluruz! 15 Eylül 2019 | 669 Okunma Bugün vizyona giren ‘Kız Kardeşler’ filminin yönetmeni Emin Alper: Erkekler, kadınları dizginleyemediklerini anladıkları noktada onları öldürüyorlar! 13 Eylül 2019 | 226 Okunma Hepimize örnek olsun 12 Eylül 2019 | 331 Okunma Yazıklar olsun! Masum bir can daha gitti 11 Eylül 2019 | 159 Okunma Rap’çiler susmadılar! 10 Eylül 2019 | 490 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar