Bir uyandım ve Phuket'e yerleşmeye karar verdim

Şahane bir ikili onlar. Anne-oğul. Birlikte dünyayı geziyorlar. Leyla Bilginel, eski ismiyle Leyla Kömürcü, Amerika'ya gidip sperm bankasından sperm alıp hamile kaldı. Bundan 9 yıl önce. Büyük olaydı, çünkü...


Şahane bir ikili onlar. Anne-oğul. Birlikte dünyayı geziyorlar. Leyla Bilginel, eski ismiyle Leyla Kömürcü, Amerika'ya gidip sperm bankasından sperm alıp hamile kaldı. Bundan 9 yıl önce. Büyük olaydı, çünkü o dönem böyle kadınlar çok yoktu. Gerçi hâlâ yok. Varsa da gizliyorlar. O, ne yaptıysa açık açık yaptı. Tabii başına gelmeyen kalmadı. Her kafadan ses çıktı. Yine de o, her şeye göğüs gerdi. Birkaç yıl önce de Phuket'e yerleştiklerini duydum. Dünyanın öbür ucunda bir ada.
Hürriyet
Merak ettim, Leyla’yı buldum ve sordum...

HAMİŞ: Bu arada önümüzdeki günlerde, kendi macerasını anlattığı ‘Dolunay Terapisi’ adlı kitabı çıkıyor...

Bence sen, bu ülkenin tanıyıp tanıyabileceği en cesur kadınlardan birisin. Her türlü toplum baskısına rağmen, gittin Amerika’da sperm bankasından sperm aldın ve çocuk yaptın. Bu, cesaret değildir de nedir?

-Asıl sevmediğin bir adamla sadece parası ve çocuk sahibi olmak için birlikte olmak cesaret işi! Çünkü orada, içinden çıkılmaz bir matematik var. Ben onun yerine, sperm alarak yaptım. Çok daha gerçek, çok daha dürüst... Cesaret mi bilmiyorum, benim gerçeğim buydu. Birtakım sağlık sorunlarım da vardı, eğer biraz daha gecikseydim, hiçbir zaman anne olamayacaktım. Evet, böyle bir işe kalkıştım. İyi ki de yapmışım. Hayatımın en doğru kararı.

Son görüştüğümüzde ve röportaj yaptığımızda hamileydin.

- Ya işte, o çocuk doğdu, dünya tatlısı bir oğlan oldu. Şimdi 9 yaşında Kayra! Biz de anne-oğul, maceradan maceraya koşuyoruz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ne kadar kaçarsak kaçalım bir gün kendimizi annemize benzerken buluruz! 15 Eylül 2019 | 669 Okunma Bugün vizyona giren ‘Kız Kardeşler’ filminin yönetmeni Emin Alper: Erkekler, kadınları dizginleyemediklerini anladıkları noktada onları öldürüyorlar! 13 Eylül 2019 | 227 Okunma Hepimize örnek olsun 12 Eylül 2019 | 333 Okunma Yazıklar olsun! Masum bir can daha gitti 11 Eylül 2019 | 160 Okunma Rap’çiler susmadılar! 10 Eylül 2019 | 493 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar