Benden de gelsin ortak değerler!

BEGÜM Doğan Faralyalı'nın önderliğinde başlayan bir hareket. Ben çok sevdim. Tebrik ederim. Çok da faydalı. Birdenbire, bu sabah kendimi kahve içerken bir kâğıda ortak değerlerimizi sıralarken buluverdim......


BEGÜM Doğan Faralyalı'nın önderliğinde başlayan bir hareket. Ben çok sevdim. Tebrik ederim. Çok da faydalı. Birdenbire, bu sabah kendimi kahve içerken bir kâğıda ortak değerlerimizi sıralarken buluverdim... Hepsi olumlu değil ama çoğu olumlu. Bu liste uzaaaar gideeer. İyi ki bu topraklara aidiz!
- Atatürk’e saygı. Bence bu ülkenin en büyük ortak değeri. Biz Atamızın gelmiş geçiş en büyük lider olduğuna inanırız. Dehasını önemseriz. Atamızı sayar, severiz. Gurur duyarız. Ve her fırsatta onu anarız...

- Bir başka ortak değerimiz, kurtarıcı arayışımız. Biz hep içimizde olduğumuz çıkmazdan biri bizi kurtarsın isteriz. İkinci bir Atatürk gelsin diye az dua etmedik.

- Nerelisin? Biz buna takarız. Herkese sorarız: Memleket nere? Hemşeri çıkmak önemlidir, hep hemşeri ararız bir yerlerde. Ve hep bir gün köklerimize dönmeyi hayal ederiz.

- Dostlarımız, komşularımız ailemiz kadar önemlidir. Başka memleketlerde pek yok bu. Yıllar içinde azalsa da bizde hâlâ var.

- Ama biz “El âlem ne der?”i de pek önemseriz. Eee ortak değer dediniz. Hep olumlu olacak değil ya! Başkaları için yaşarız. O yüzden de salonlarımız kapalıdır, misafir gelince güzel görsün diye. Biz oturma odalarına yayılırız, misafir, “Evleri ne kadar dağınık, ne kadar kirli!” demesin diye. Salonlarımız hep temizdir.

- Duygusal milletiz. Kalbe oyna, hemen tavlarsın bizi. Kadını, erkeği, siyasetçiyi, sanatçıyı. Akıldan çok duyguyla yönetiliriz.

- Gücü severiz. Hatta taparız. Bu da ortak değer.

- Ben hayatımda Türkler kadar pratik millet görmedim. Gerçekten lep demeden leblebiyi anlarız. Bu yüzdendir ki, kısa, kestirme yollara da meraklıyız. E bunun için tabii ki fazla kural tanımamak gerekiyor. Biz, “N’olacak ki?” deyip, her şeyi yaparız.

- Ah Sezen Aksu ah! Ortak değerimiz değildir de nedir? Biz hepimiz Sezen’le coşar, Sezen’le ağlarız. Sularımız çekilir, hüzünleniriz, yüreğimize değer Sezen’in şarkıları. Düşünsenize o şarkı sözlerini Türk olmayan birine anlatmak ne zor olmalı.

- Zeki Müren. Onun eşsiz sesinden ve aksansız Türkçesinden sanat müziği dinleyen herkes içki masasında olsa da olmasa da kendinden geçer.

- Rakı-balık-meze. E bu da pek çok insan için ortak değer. Rakısız da olsa, o şahane mezelerle sofra muhabbeti herkesin hoşuna gider.

- Ezan da ortak değer. Minaresinden ezan sesi yükselen bir ülkede yaşamak çok güzel. Ama bak kötü okunan ezan da insana diş söktürür. Hele aynı anda birkaç camiden yükseliyorsa...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ne kadar kaçarsak kaçalım bir gün kendimizi annemize benzerken buluruz! 15 Eylül 2019 | 669 Okunma Bugün vizyona giren ‘Kız Kardeşler’ filminin yönetmeni Emin Alper: Erkekler, kadınları dizginleyemediklerini anladıkları noktada onları öldürüyorlar! 13 Eylül 2019 | 227 Okunma Hepimize örnek olsun 12 Eylül 2019 | 333 Okunma Yazıklar olsun! Masum bir can daha gitti 11 Eylül 2019 | 160 Okunma Rap’çiler susmadılar! 10 Eylül 2019 | 493 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar