Ayşe Erdem: Kararsızları HDP’li yapacağız

AYŞE Erdem. HDP İstanbul İl Eşbaşkanı.Renkli bir kişilik.Dame de Sion ve Boğaziçi Tarih mezunu. Ardından Sorbonne'da master.Bir de, soyadından çıkarmışsınızdır, bu ülkedeki araştırma...

AYŞE Erdem.

HDP İstanbul İl Eşbaşkanı.
Renkli bir kişilik.
Dame de Sion ve Boğaziçi Tarih mezunu. Ardından Sorbonne'da master.
Bir de, soyadından çıkarmışsınızdır, bu ülkedeki araştırma duayeni Tarhan Erdem'in kızı...
Sorularımı bakın nasıl yanıtladı...
HDP'nin yükselişine ne diyorsunuz? Sizce sebebi ne?
Umut oldu HDP. Türkiye'nin de uzun zamandır ihtiyacı olan buydu. HDP, bu tek dinli, tek kimlikli, renksiz ve giderek de tek adam yönetimine dönüşen siyasete karşı umut oldu. Farklı kimliklerin, halkların, inançların birbirlerine benzemek zorunda kalmadan, bir arada siyaset yapabiliyor olması, HDP'nin buna zemin sağlaması bütün Türkiye'ye ışık oldu. Buna "Hayal!" diyenler çıktı, ama ben gerçek olduğuna inanıyorum.

Yüzde 7'nin altında olan bir parti, neyi vaat etti de barajı aşma noktasına geldi?
Daha önce diğer partilere oy verenler HDP'nin kendilerini daha iyi temsil edeceğini gördüler.
,
Peki biz sizin iddia ettiğiniz yüzde 12'nin oy çekmek için olmadığını nereden bileceğiz? Şişirme bir rakam olmadığına nasıl inanacağız?
Ben yüzde 12 mi, değil mi, hâkim değilim. Biliyorsunuz, kamuoyu araştırmalarında "kararsızlar" diye bir blok insan var. Her araştırma şirketi, o kararsızları, farklı dağıtıyor. Değişik rakamlar o yüzden. Ama netice olarak yüzde 10 olduğumuz kesin. Ve daha 40 günümüz var. Örgütlü bir çalışmayla, sözümüzü daha geniş kitlelere ulaştırarak, kararsızları da etkileyebileceğimizi düşünüyorum. Kararsızları HDP'li yapacağız!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ne kadar kaçarsak kaçalım bir gün kendimizi annemize benzerken buluruz! 15 Eylül 2019 | 669 Okunma Bugün vizyona giren ‘Kız Kardeşler’ filminin yönetmeni Emin Alper: Erkekler, kadınları dizginleyemediklerini anladıkları noktada onları öldürüyorlar! 13 Eylül 2019 | 227 Okunma Hepimize örnek olsun 12 Eylül 2019 | 333 Okunma Yazıklar olsun! Masum bir can daha gitti 11 Eylül 2019 | 161 Okunma Rap’çiler susmadılar! 10 Eylül 2019 | 493 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar