Aşk, güzel kadınların tekelinde değil

Meriç Mekik. İyi eğitimli, matrak, kendiyle dibine kadar dalga geçebilen, ultra komplekssiz bir kadın.‘Ahh Kalbim’ ve ‘Al Sana Aşk!’ kitaplarının yazarı. Bence yazdığı romantik komediler, film ve dizi...


Meriç Mekik. İyi eğitimli, matrak, kendiyle dibine kadar dalga geçebilen, ultra komplekssiz bir kadın.
‘Ahh Kalbim’ ve ‘Al Sana Aşk!’ kitaplarının yazarı. Bence yazdığı romantik komediler, film ve dizi yapılabilecek kadar iyi. İki kitabının ana karakteri Aylin, Meriç’in ta kendisi aslında. O bir ‘anti-kahraman’. Biraz Bridget Jones aslında. Öyle çok yılan gibi seksi 90-60-90 değil, kilolu, tombul, enerjik ve hayat dolu... Evliyken aldatılıyor. Üstelik o sırada hamile. Başına gelmeyen kalmıyor yani. Çok sürünüyor, acılar çekiyor, bir buçuk sene her gün ağlıyor ama sonra yeniden âşık oluyor. Hem de kendisinden genç bir spor hocasına. Şimdi deli gibi âşık ve çok mutlu. Kitaplarında kendi hayatından kesitler okuyorsunuz. Yazdıkları da umut veriyor. Mesela, “Tombullar da şahane adamları kapabilir” diyor. “Aldatılmak dünyanın sonu değil” diyor. Bir de “Zayıflıklarınız sizin en kuvvetli tarafınız olabilir! Onları bir madalyon gibi göğsünüzde taşımayı bilmelisiniz” diyor!

Sana ‘Mericit Jones’ diyorlar. Neden?

- Oooo pek çok sebebi var! Benimle tanışan herkesin beşinci dakikada anlayacağı kadar sakar bir kadınım, oburum -o yüzden de 13 üç yaşından beri diyetteyim, söylememem gereken şeyleri ağzımdan kaçırırım, âşık olunca elim ayağıma dolaşır. Övünmek gibi olmasın, bu konularda Bridget Jones bile elime su dökemez! O zaman ‘Mericit Jones’ diyorlar.

Çok da komiksin... Kitapların da öyle. ‘Ahh Kalbim’ ilk kitabın, ‘Al Sana Aşk!’ da ikincisi. ‘Ahh Kalbim’de çocuklu, tombul ve terk edilmiş Aylin’in, ailesinin yanına döndükten sonra yeniden aşkı bulması anlatılıyor. O Aylin sen misin?

- Nereden anladın? Tombul olduğum için mi? (Gülüyor) Evet, o Aylin benim! Hikâye tamamen benim hayatımdan esinlenen bir kurgu. Ben de onun yaşadıklarına benzer şeyler yaşadım.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ne kadar kaçarsak kaçalım bir gün kendimizi annemize benzerken buluruz! 15 Eylül 2019 | 669 Okunma Bugün vizyona giren ‘Kız Kardeşler’ filminin yönetmeni Emin Alper: Erkekler, kadınları dizginleyemediklerini anladıkları noktada onları öldürüyorlar! 13 Eylül 2019 | 227 Okunma Hepimize örnek olsun 12 Eylül 2019 | 333 Okunma Yazıklar olsun! Masum bir can daha gitti 11 Eylül 2019 | 160 Okunma Rap’çiler susmadılar! 10 Eylül 2019 | 493 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar