'Of ya, bu aptal kim!’ yazdım 57 bin beğeni aldım

Çok renkli ve enerjik bir ikili onlar! Richard Moore, insanın ezberini bozan bir diplomat. Çünkü ne sorsanız cevap veriyor. Çok açıksözlü, diplomatik yanıtlar vermiyor. Ama görme engelli eşi Maggie’yi tek...

Çok renkli ve enerjik bir ikili onlar! Richard Moore, insanın ezberini bozan bir diplomat. Çünkü ne sorsanız cevap veriyor. Çok açıksözlü, diplomatik yanıtlar vermiyor.

Ama görme engelli eşi Maggie’yi tek geçerim! Hınzır bir zekâya sahip. Bu arada Türkiye’yi, görme engellilerin hayatını kolaylaştıracak rehber köpeklerle tanıştıran da Maggie. Hatta hızını alamadı, bir dernek kurdu. İlk başlarda bu dünya güzeli köpekler her yere giremiyordu. Maggie’nin onların önemini anlatmasıyla yavaş yavaş birtakım değişiklikler olmaya ve böyle bir bilinç yerleşmeye başladı.

Moore çifti 5 hafta sonra ülkemizden ayrılıyor ama Türkiye için yaptıkları güzel şeyler, uzun zaman konuşulacak...


- Büyükelçi eşi olmak nasıl bir şey?
Doğrusu başlarda gergindim. Sürekli resmi davranmam gerekeceği konusunda endişelerim vardı. Eşimi çok seviyorum ve onu hayal kırıklığına uğratmak istemiyordum. Fakat kendim gibi olmamın bir sorun yaratmayacağını anlamam çok zaman almadı. Yani son derece keyifli bir şey büyükelçi eşi olmak! Richard esprili biri, ben de eğlenmeyi ve gülmeyi severim.

 

- Siz de diplomatsınız aslında...
Evet ama ben isteyerek kariyerime ara verdim. İkimizin birden görev yapması mümkün olmayacaktı.

 

- Gittiğiniz her yerde, ülke halkıyla uyum sağlamak yorucu değil mi?
Hiç değil! İşin en sevdiğim tarafı bu aslında. Bir ülkede uzun süre kalıp, o ülkenin insanlarını anlamaya çalışmak harika bir ayrıcalık. Bir de şunu seviyorum: Yeni bir yere gittiğinizde, kimse sizi tanımıyor, kimsenin sizin kim olduğunuzla ilgili bir fikri yok. Yani birkaç yılda bir, yeni arkadaşlar ediniyor,  kendinizi yeni baştan yaratabiliyorsunuz!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ne kadar kaçarsak kaçalım bir gün kendimizi annemize benzerken buluruz! 15 Eylül 2019 | 669 Okunma Bugün vizyona giren ‘Kız Kardeşler’ filminin yönetmeni Emin Alper: Erkekler, kadınları dizginleyemediklerini anladıkları noktada onları öldürüyorlar! 13 Eylül 2019 | 223 Okunma Hepimize örnek olsun 12 Eylül 2019 | 330 Okunma Yazıklar olsun! Masum bir can daha gitti 11 Eylül 2019 | 157 Okunma Rap’çiler susmadılar! 10 Eylül 2019 | 488 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar