20 yaş genç görünmenin sırrı: Günde tek öğün yemek

Alın size yeni bir sağlık önerisi daha! Günde tek öğün yemek... Öneren de dünyaca ünlü Japon bir hekim: Yoshinori Nagumo.Aslında bir kanser uzmanı.60’tan fazla tezi yayımlandı.Kitapları Türkçe...

Alın size yeni bir sağlık önerisi daha! Günde tek öğün yemek... Öneren de dünyaca ünlü Japon bir hekim: Yoshinori Nagumo.

Aslında bir kanser uzmanı.

60’tan fazla tezi yayımlandı.

Kitapları Türkçe dahil pek çok dile çevrildi: ‘Japonların Kadim Beslenme Sırrı’. 62 yaşında ama 40 gibi duruyor. İçimiz nasılsa, dışımızın da öyle göründüğünü savunuyor. Cildin parlak, belin inceyse sağlıklısın, yoksa bu birtakım hastalıkların habercisi. 15 yıldır 62 kiloda.

Oysa bir zamanlar yaşlı görünen, 80 kiloluk bir adammış. Sırrı, günde bir öğün yemek. Sadece akşamları yiyor. Sabahları tereyağlı kahve içiyor, öğlen tuzsuz yağsız fındık-badem, akşam da canı ne isterse... Böylece açlık geninin sürekli aktif halde olmasını sağlıyor. Sloganı da şu: “Tek öğün ye, 20 yaş genç göster!” Bu arada ben “Tek öğün yemek doğrudur, yanlıştır!” demiyorum. Aman diyeyim, üzerime gelmeyin. Dünyada var olan bir beslenme alışkanlığını size iletiyorum. Uygulayıp uygulamamak size kalmış.

Japonya’nın en ünlü hekimlerinden birisiniz. Kitabınız ‘Japonların Kadim Beslenme Sırları’ Türkiye’de de çıktı. “Tek öğün yiyin, 20 yaş gençleşin!” diyorsunuz. Tabii kafalar karıştı. Sizi tanıyabilir miyiz?
- Kanser uzmanı olarak yıllardır Japonya’da hizmet veriyorum. Kendimi halk sağlığı uzmanı olarak tanımlıyorum. Aynı zamanda pek çok medikal topluluğun üyesiyim, 60’tan fazla tez yayımladım. Tüm bunları gerçekleştirirken de şunu fark ettim: Hastalıkların oranını düşürmek istiyorsak, yaşam tarzımızı kesinlikle değiştirmemiz gerekiyor! Bu konuda bir çeşit toplumsal farkındalık kampanyası olarak da değerlendirebileceğiniz kitaplar yazıyorum ve televizyon programlarına katılıyorum. Kitaplarım şimdiye dek Çince, Korece, Taice, Endonezce, Vietnamca, İspanyolca ve Almanca gibi pek çok dile çevrildi. Kendi hayat tarzım da kitaplarımın içeriğini oluşturuyor. Sizin dilinize de çevrilen kitapta yazan her şeyi bizzat kendi hayatımda uyguluyorum. O yüzden sağlıklıyım, 62 yaşında olmama rağmen yaşımdan genç gösteriyorum.

OKİNAWA ADASI’NDA BİLE OBEZİTE ARTTI
Evet, sizi gören birisi en çok 30’ların sonu, 40’ların başında der...
- İçsel sağlık koşullarımızın dış görünüşümüzü etkilediğine inanıyorum. Bu yüzden de sağlıklı bir beden ve daha genç görünmek için en iyi beslenme ve yaşama biçimlerinin yollarını araştırıyorum.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ne kadar kaçarsak kaçalım bir gün kendimizi annemize benzerken buluruz! 15 Eylül 2019 | 669 Okunma Bugün vizyona giren ‘Kız Kardeşler’ filminin yönetmeni Emin Alper: Erkekler, kadınları dizginleyemediklerini anladıkları noktada onları öldürüyorlar! 13 Eylül 2019 | 223 Okunma Hepimize örnek olsun 12 Eylül 2019 | 330 Okunma Yazıklar olsun! Masum bir can daha gitti 11 Eylül 2019 | 157 Okunma Rap’çiler susmadılar! 10 Eylül 2019 | 488 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar